9/9/15

Δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας

Δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για την αναστολή
έναρξης των μαθημάτων για Γυμνάσια και Λύκεια


Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει αποφασίσει την αναστολή για μια μέρα της έναρξης των μαθημάτων για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Καδής είπε: «Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα διαβούλευσης που έχει κάνει με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας και με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και θέτοντας πάνω απ' όλα την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών, έχει αποφασίσει την αναστολή για μια μέρα της έναρξης των μαθημάτων για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Δηλαδή, οι μαθητές μας στα δημόσια Γυμνάσια και Λύκεια αντί την Πέμπτη θα προσέλθουν την Παρασκευή για την έναρξη των μαθημάτων τους.

Παρατηρούμε και αξιολογούμε συνεχώς την κατάσταση. Φαίνεται ότι το φαινόμενο θα εξασθενίσει την Παρασκευή, επομένως δεν θα έχουμε πρόβλημα. Αν παραστεί ανάγκη το Υπουργείο θα εκδώσει νέα ανακοίνωση αύριο».

Οι μαθητές μας θα προσέλθουν κανονικά την Παρασκευή. Για τα ιδιωτικά σχολεία έχουν ήδη σταλεί συστάσεις από το Υπουργείο προς τις Διευθύνσεις των ιδιωτικών σχολείων για τα μέτρα που πρέπει να λάβουν τα σχολεία που αποφάσισαν την επαναλειτουργία τις μέρες αυτές».