23/7/15

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή
στην τελετή εγκαινίων του Παιδότοπου «Τάσος Μητσόπουλος»

Είναι με αισθήματα ικανοποίησης, αλλά και συγκίνησης που χαιρετίζω την τελετή εγκαινίων του όμορφου αυτού παιδότοπου, που από σήμερα θα φέρει το όνομα του αείμνηστου Τάσου Μητσόπουλου ως ένδειξη μνήμης και τιμής στον εξαίρετο άνθρωπο και πολιτικό, που έφυγε τόσο αναπάντεχα και πρόωρα από τη ζωή.
Η σημερινή εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική πρωτοβουλία της Προέδρου και των Μελών της Λέσχης Λαϊονές Λευκωσίας – Κερύνειας κα Έλενας Αταλιώτη.
Με έντονη δράση που αναδεικνύει πρωτίστως την αγάπη για τον συνάνθρωπο, και στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της, η Λέσχη Λαϊονές ενσωματώνει και αναβαθμίζει τον υφιστάμενο εξοπλισμό του πάρκου με παιχνίδια κατάλληλα για παιδιά με εγκεφαλικές και άλλες παθήσεις. Το πάρκο εμπίπτει στα όρια της περιοχής Στροβόλου και παραχωρήθηκε ευγενώς από τον Δήμο προς υλοποίηση του καλού αυτού σκοπού.
Το αξιόλογο έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα μετατρέπεται σε μια σύγχρονη παιδική χαρά, μια μικρή όαση πρασίνου, παιχνιδιού και ανάπαυσης, που σέβεται τις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού και το βασικό του δικαίωμα στη διασκέδαση και το παιχνίδι. Ο υπαίθριος αυτός χώρος δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να συνδυάσουν την ξεκούρασή τους, παρέχοντας ταυτόχρονα στα παιδιά τους ποιοτική και ευχάριστη αξιοποίηση του ελεύθερου τους χρόνου, σε ένα περιβάλλον που τους επιτρέπει να κοινωνικοποιούνται, να παρατηρούν τον κόσμο και τη φύση γύρω τους και να αναπτύσσουν ποικίλες δεξιότητες.
Με τη σημαντική συμβολή της Λέσχης Λαϊονές δημιουργούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ίσες ευκαιρίες στην ψυχαγωγία, που αποτελεί θεμελιώδη φυσική, συναισθηματική και κοινωνική ανάγκη όλων των παιδιών.
Μέσα από τέτοιες πράξεις προβάλλεται το ανθρώπινο και συλλογικό πνεύμα προσφοράς μιας ανεπτυγμένης και προοδευτικής κοινωνίας, που αποδέχεται τις ατομικές διαφορές των μελών της.
Ο φιλόξενος και φιλικός αυτός παιδότοπος εύστοχα θα συνδυάζει την ευγενική προσωπικότητα, το ήθος και την εντιμότητα του Τάσου Μητσόπουλου με την ειλικρίνεια, την αθωότητα και την καθαρή ψυχή των παιδιών που θα φιλοξενεί.
Είμαι βέβαιος ότι ο συγκεκριμένος χώρος θα συνεχίσει να αξιοποιείται και να ομορφαίνει τις βόλτες του κάθε επισκέπτη και πολύ περισσότερο των μελών του Συνδέσμου «Αγκαλιά Ελπίδας», όπως και όλων των κατοίκων της περιοχής.
Συγχαίρω θερμά την Πρόεδρο και τα Μέλη της Λέσχης Λαϊονές Λευκωσίας-Κερύνειας και τον Δήμο Στροβόλου, που με γνώμονα το κοινό καλό, ανέπτυξαν μια ουσιαστική συνεργασία μεταξύ τους, διεκπεραιώνοντας με επιτυχία, ευσυνειδησία και αγάπη την πρωτοβουλία αυτή. Εύχομαι από καρδίας να συνεχίσετε με δύναμη και κουράγιο το δημιουργικό σας έργο, οι δραστηριότητες του οποίου προβάλλουν έμπρακτα τις ηθικές αξίες της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης.