11/6/15

Ο Γ.Δ. του Υπουργείου Ενέργειας συμμετείχε στη συνάντηση της Πλατφόρμας Φυσικού Αερίου της Ένωσης για τη Μεσόγειο

Ο Γ.Δ. του Υπουργείου Ενέργειας συμμετείχε στη συνάντηση
της Πλατφόρμας Φυσικού Αερίου της Ένωσης για τη Μεσόγειο

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Δρ. Στέλιος Χειμώνας συμμετείχε ως βασικός ομιλητής στην εναρκτήρια συνάντηση της Πλατφόρμας Φυσικού Αερίου της Ένωσης για τη Μεσόγειο, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.
Ο Γενικός Διευθυντής, σε χαιρετισμό του καλωσόρισε την έναρξη της Πλατφόρμας, η οποία, όπως ανέφερε, μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό φόρουμ ενίσχυσης του διαλόγου και της συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Μεσογείου. Η περιφερειακή συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, τόνισε ο κ. Χειμώνας, αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα για πολιτική σταθερότητα, ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού, οικονομική και βιώσιμη ανάπτυξη. Η Κύπρος, σημείωσε, έχει εξ’ αρχής συμμετάσχει ενεργά στη δημιουργία της Πλατφόρμας Φυσικού Αερίου, με βασικούς στόχους να άρει την ενεργειακή της απομόνωση, να διασφαλίσει τον ενεργειακό της εφοδιασμό και να διανοίξει ευκαιρίες για εξαγωγή των γηγενών εγχώριων αποθεμάτων της.
Σημαντικό είναι, ανέφερε ο κ. Χειμώνας, ότι η έναρξη της Πλατφόρμας Φυσικού Αερίου συμπίπτει χρονικά με την ανακοίνωση της κήρυξης του κοιτάσματος Αφροδίτη ως εμπορεύσιμο, καθώς επίσης και σε μια περίοδο που η ΕΕ θέτει την ενίσχυση της ασφάλειας εφοδιασμού της ως βασική της προτεραιότητα. Διανοίγεται σήμερα, κατέληξε ο κ. Χειμώνας, ένας επιπρόσθετος δίαυλος περιφερειακής συνεργασίας σε θέματα επενδύσεων και υποδομών φυσικού αερίου και η επίτευξη συνεργιών σε αυτούς τους τομείς συνεργασίας, μπορεί να επιφέρει οικονομική ανάπτυξη, σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή της Μεσογείου.