11/6/15

Γεύμα εργασίας είχε στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Μεταφορών

Γεύμα εργασίας είχε στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Μεταφορών
με την Επίτροπο Μεταφορών της ΕΕ

 
Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης είχε χθες στις Βρυξέλλες γεύμα εργασίας με την Επίτροπο Μεταφορών κα Violeta Bulc .  Κατά τη συνάντηση ο κ. Δημητριάδης συζήτησε με την Ευρωπαία Επίτροπο θέματα που άπτονται του χαρτοφυλακίου της και που αφορούν την Κύπρο.  

Τα θέματα ναυτιλίας, ως ένας από τους κύριους τομείς της οικονομίας της Κύπρου, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης. Ο κ. Δημητριάδης τόνισε τη σημασία που έχει για την ανταγωνιστικότητα του κυπριακού νηολογίου το υφιστάμενο σύστημα φόρου χωρητικότητας, το οποίο είχε εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2010 ως συμβατό με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις σχετικές κατευθυντήριες γραμμές για τις Κρατικές Ενισχύσεις στον τομέα των Θαλάσσιων Μεταφορών. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Δημητριάδης υπογράμμισε ότι η Κύπρος δεν ευνοεί οποιαδήποτε μελλοντική διαφοροποίηση του καθεστώτος. Παράλληλα, επανέλαβε την πάγια θέση της Κύπρου ότι τα περιφερειακά μέτρα δεν εξυπηρετούν την αρχή των ίσων όρων ανταγωνισμού, ενώ έθεσε στην κα Bulc το θέμα της χρηματοδότησης για την προσαρμογή των πλοίων στις νέες περιβαλλοντικές απαιτήσεις, στο πλαίσιο των θαλάσσιων μεταφορών μικρών αποστάσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Δημητριάδης είχε την ευκαιρία να θέσει και το θέμα της απαγόρευσης υπερπτήσεων κυπριακών αεροσκαφών στον τουρκικό εναέριο χώρο  και ζήτησε όπως η Επιτροπή συνεχίσει τις προσπάθειες για επίλυση του θέματος αυτο