28/2/14

Δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού

Η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει και να το συνεχίσει για να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα, είπε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης.


Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη λήξη της έκτακτης συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ταυτόχρονα κατατέθηκαν και οι παραιτήσεις όλων των υπολοίπων Υπουργών.
Ευχαρίστησα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αγαστή συνεργασία που είχαμε τους προηγούμενες σχεδόν 12 μήνες και θέλω να τονίσω ότι προέχει η σταθερότητα στον τόπο – και το είχα τονίσει πριν μερικές βδομάδες έξω από τη Βουλή. Και όταν είπα είτε με τον ένα τρόπο ή με τον άλλον εννοούσα είτε με το ΔΗΚΟ στην Κυβέρνηση είτε όχι, πρέπει να προχωρήσει η Κυβέρνηση στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει και να το συνεχίσει για να προχωρήσει και να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα.
Ο Πρόεδρος μάς ζήτησε να παραμείνουμε στις θέσεις μας για τις επόμενες 15 μέρες έως ότου λάβει τις αποφάσεις του».
Κληθείς να πει αν, στην περίπτωση που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του ζητήσει να παραμείνει Υπουργός και μετά τις 15 μέρες, θα το δεχθεί ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «δεν θέλω να προτρέχω».