28/2/14

Παροχή Υπηρεσιών Ταυτότητας Νοσηλείας και Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας από Επιλεγμένα Ταχυδρομικά Γραφεία

Το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων επιθυμεί να πληροφορήσει τους πολίτες ότι σε συνεργασία με το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού και το Υπουργείο Υγείας, θα παρέχει υπηρεσίες έκδοσης Ταυτότητας Νοσηλείας και Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθενείας από τα τέσσερα Επαρχιακά Ταχυδρομικά Γραφεία, ήτοι της Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε στα πλαίσια του στρατηγικού στόχου του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών για επέκταση των δραστηριοτήτων του, σε συνάρτηση με τη γενική πολιτική για βελτίωση της ποιότητας των δημόσιων υπηρεσιών που προσφέρει το κράτος στους πολίτες. Ως εκ τούτου, προστίθεται η δυνατότητα πρόσβασης όλων των πολιτών στις υπηρεσίες ταυτότητας νοσηλείας σε νέα σημεία εξυπηρέτησης, πέραν των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη.

Η παροχή υπηρεσιών ταυτότητας νοσηλείας στα Επαρχιακά Ταχυδρομικά Γραφεία που αναφέρονται πιο κάτω, θα ξεκινήσει από την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014:

(α) Επαρχιακό Ταχυδρομικό Γραφείο Λευκωσίας
Προδρόμου 100, 2063 Στρόβολος

(β) Επαρχιακό Ταχυδρομικό Γραφείο Λεμεσού
16ης Ιουνίου 3, 1943 Λεμεσός

(γ) Επαρχιακό Ταχυδρομικό Γραφείο Λάρνακας
Πλατεία Βασιλέως Παύλου, 6023 Λάρνακα

(δ) Επαρχιακό Ταχυδρομικό Γραφείο Πάφου
Αριστοτέλη Σάββα 23, 8025 Πάφος
Το ωράριο εξυπηρέτησης κοινού στα υπό αναφορά Γραφεία θα είναι συνεχόμενο, από τις 08:00 - 15:00, Δευτέρα με Παρασκευή. Για οποιεσδήποτε σχετικές πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στον παγκύπριο τηλεφωνικό αριθμό 77778013.

Έντυπα αιτήσεων θα διατίθενται από το Υπουργείο Υγείας, τα Κρατικά Νοσηλευτήρια, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη και τα Επαρχιακά Ταχυδρομικά Γραφεία που θα παρέχουν την υπηρεσία όπως αναφέρονται πιο πάνω, καθώς και από τις ιστοσελίδες του Υπουργείου Υγείας www.moh.gov.cy και του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών www.mcw.gov.cy/dps.

Παρακαλείται το κοινό όπως, κατά την προσέλευση του στα Επαρχιακά Ταχυδρομικά Γραφεία που αναφέρονται πιο πάνω, προσκομίζει κατάλληλα συμπληρωμένα τα προβλεπόμενα έντυπα αιτήσεων, μαζί με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για αποφυγή καθυστερήσεων.