24/2/14

Ο Υπουργός Υγείας δρ. Πέτρος Πετρίδης επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας




Την αναγκαιότητα αναδιοργάνωσης του σύστήματος εισαγωγής ασθενών για χειρουργικές ή άλλες επεμβάσεις στα Γενικά Νοσοκομεία της Κύπρου, επισήμανε ο Υπουργός Υγείας δρ. Πέτρος Πετρίδης, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

 
Κληθείς να σχολιάσει το θέμα που προέκυψε με την εισαγωγή ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας κατά το Σαββατοκύριακο, ο Υπουργός ανέφερε ότι παρατηρήθηκε καθυστέρηση στην εισαγωγή περίπου 25 ασθενών που έχριζαν νοσηλείας. «Φαίνεται ότι ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η εισαγωγή για την επόμενη εβδομάδα των χειρουργικών ή άλλων  επεμβάσεων, δεν είναι ο σωστός», σημείωσε.

Ανέφερε παράλληλα ότι δεν είναι δυνατό ο ασθενής να μεταβαίνει στο Νοσοκομείο από την Πέμπτη, να παραμένει στο δωμάτιο μέχρι την Δευτέρα και λόγω του φόρτου εργασίας να αναβάλλονται τα χειρουργεία, με αποτέλεσμα ο ασθενής να παραμένει στο νοσηλευτήριο για μια εβδομάδα.
 
«Αυτό το σύστημα θα πρέπει να το αναθεωρήσουμε και ήδη έχω δώσει εντολή στον Διευθυντή των Ιατρικών Υπηρεσιών και στον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή να συναντηθούν για να δούμε πως προχωρούμε», συμπλήρωσε.
 
Ανέφερε τέλος ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών επέκτασης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.