24/2/14

Δηλώσεις Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου



Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου είχε σήμερα έκτακτη σύσκεψη με Ανώτατα Στελέχη της Αστυνομίας με τα οποία συζήτησε τα γεγονότα που εξελίχθηκαν σήμερα το πρωί στη Βουλή των Αντιπροσώπων.


Μετά τη σύσκεψη, η οποία διήρκησε περίπου δύο ώρες, ο κ. Υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση στα ΜΜΕ:

«Μετά από οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας θα διενεργηθεί έρευνα για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της σημερινής επιχείρησης αστυνόμευσης της εκδήλωσης διαμαρτυρίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Προς τούτο έχω καλέσει στο γραφείο μου την ηγεσία της Δύναμης για να ενημερωθώ για τους λόγους που οδήγησαν στα απαράδεχτα έκτροπα στη Βουλή. Το θέμα θα διερευνηθεί κατόπιν οδηγιών του Προέδρου της Δημοκρατίας και η έρευνα θα αρχίσει αμέσως».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Νικολάου είπε ότι η έρευνα θα αφορά τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της σημερινής επιχείρησης και θα στραφεί εναντίον εκείνων που συγκέντρωσαν τις πληροφορίες έκαναν τον απαραίτητο σχεδιασμό και έδωσαν οδηγίες για τον συγκεκριμένο τρόπο εκτέλεσης.

Σε ερώτηση αναφορικά με το ποιοι θα διεξάγουν την έρευνα ο κ. Υπουργός είπε: «Μετά από έκθεση γεγονότων θα συνεννοηθώ με τον Γενικό Εισαγγελέα για τον περαιτέρω χειρισμό».