12/9/14

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ (ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ/ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ) ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

To Κέντρο Επιστημονικής Επιμόρφωσης, Αξιολόγησης και Ανάπτυξης (Κ.ΕΠ.Ε.Α.Α.) προσφέρει το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης στη Διδακτική της Αγγλικής Γλώσσας για Εκπαιδευτικούς Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης. Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει στους εκπαιδευτικούς συμπληρωματική επιστημονική κατάρτιση και επικαιροποίηση των γνώσεών τους στη διδακτική της αγγλικής γλώσσας. Το πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καθηγητών Αγγλικών Μέσης Εκπαίδευσης ΟΕΛΜΕΚ (ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ., www.cyelt.com). O μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων για το πρόγραμμα αυτό είναι 40 (σαράντα) με δυνατότητα αύξησης του αριθμού κατά 10 (δέκα) ακόμη συμμετέχοντες.
Το Πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης (και φροντιστηρίων) με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας.

Σε περίπτωση που οι αιτήσεις συμμετοχής υπερβαίνουν το μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων θα δοθεί προτεραιότητα σε καθηγητές/τριες της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Το Πρόγραμμα θα είναι ετήσιας διάρκειας (δύο εξάμηνα 13 εβδομάδων το καθένα, κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου-Μαΐου. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν 4 μαθήματα (Διδακτική της Αγγλικής Γλώσσας, Γλωσσικές Αναπτυξιακές Διαταραχές, Εκπαιδευτική Ψυχολογία και Διδακτική της Αγγλικής σε μαθητές με Δυσλεξία), να παρακαθίσουν σε γραπτές εξετάσεις σε κάθε μάθημα και να εκπονήσουν τελική διπλωματική εργασία έκτασης 7000 λέξεων. Η εργασία πρέπει να παραδοθεί το αργότερο δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Τα μαθήματα θα είναι διάρκειας τριών ωρών (μία και μισή ώρα ανά μάθημα), η παρακολούθηση τους είναι υποχρεωτική και θα παραδίδονται κάθε Τετάρτη απόγευμα σε ώρες και αίθουσες του Πανεπιστημίου Κύπρου που θα καθοριστούν πριν την έναρξη των μαθημάτων. Τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου θα αρχίσουν τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και θα τελειώσουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου. Οι εξετάσεις του πρώτου εξαμήνου θα γίνουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων του πρώτου εξαμήνου. Οι παραδόσεις του δεύτερου εξαμήνου θα αρχίσουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν το Μάιο. Η ημερομηνία των εξετάσεων του δεύτερου εξαμήνου θα καθορισθεί αργότερα.
Για την παρακολούθηση του Προγράμματος απαιτείται η καταβολή διδάκτρων τα οποία ανέρχονται στα 984 ευρώ. Τα δίδακτρα θα πρέπει να καταβληθούν σε 3 δόσεις ως εξής: 1) με την εγγραφή στο πρώτο εξάμηνο το ποσό των 384 ευρώ, 2) πριν τις εξετάσεις του πρώτου εξαμήνου δόση 300 ευρώ και 3) το αργότερο δύο εβδομάδες πριν τη λήξη του δεύτερου εξαμήνου, 300 ευρώ. Τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται σε περίπτωση διακοπής της παρακολούθησης.
Σε όσους ολοκληρώσουν επιτυχώς όλες τις απαιτήσεις του προγράμματος (φοίτηση, γραπτές εξετάσεις, διπλωματική εργασία), χορηγείται σχετικό Πιστοποιητικό παρακολούθησης.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Η αίτηση συμμετοχής μαζί με βιογραφικό σημείωμα θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014, 14.30 μμ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ucy.ac.cy/kepeaa/el/announcements. Τηλέφωνο επικοινωνίας: Κέντρο Επιστημονικής Επιμόρφωσης, Αξιολόγησης και Ανάπτυξης (Κ.ΕΠ.Ε.Α.Α.) 22894151/4148 e-mail: kepeaa@ucy.ac.cy

Τέλος ανακοίνωσης