12/9/14

Παρουσίαση Βιβλίου Γιώργος Βασιλείου: Στοχασμοί για το χθες και το αύριο

Παρουσίαση Βιβλίου
Γιώργος Βασιλείου: Στοχασμοί για το χθες και το αύριο

Τους στοχασμούς του χθες και του αύριο του πρώην Προέδρου Γιώργου Βασιλείου πραγματεύεται το βιβλίο που παρουσιάζεται στις 16 Σεπτεμβρίου 2014, στις 18:30 στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο «Γιώργος Βασιλείου, στοχασμοί για το χθες και το αύριο» είναι ο Κοσμήτορας Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Niyiazi Kizilyűrek. Για να τονίσει τη μεγάλη ανάγκη Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων να ενωθούν πολιτικά υπό ένα ομοσπονδιακό κράτος, ο πρώην Πρόεδρος τονίζει χαρακτηριστικά τη σημασία της επανένωσης της Κύπρου λέγοντας «χωριστά βυθιζόμαστε, μαζί επιτυγχάνουμε. Η Κύπρος, μια χώρα βυθισμένη στην ανωμαλία εδώ και μισό αιώνα, σήμερα έχει να επιλέξει ανάμεσα στην ομοσπονδιακή Κύπρο και την παγίωση του στάτους κβο».
Το βιβλίο είναι ένας ζωντανός διάλογος μεταξύ του συγγραφέα και του πρώην Προέδρου. Και οι δύο σχολιάζουν και τοποθετούνται γύρω από τα διάφορα θέματα που αφορούν το χθες και το αύριο του τόπου. Ξεκινώντας από τα παιδικά χρόνια του Γιώργου Βασιλείου, η συζήτηση βαδίζει πάνω στ’ αχνάρια της ιστορίας της Κύπρου και φωτίζει θέματα όπως ο πόθος των Ελληνοκυπρίων για Ένωση, οι δικοινοτικές σχέσεις, το πραξικόπημα και η εισβολή, η ίδρυση του Πανεπιστημίου Κύπρου και το «βροντερό όχι» των Ελληνοκυπρίων το 2004.
Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Πρύτανης, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης. Περί του βιβλίου θα τοποθετηθούν οι: Μάνθος Μαυρομμάτης, Τουμάζος Τσιελεπής και Τάκης Χατζηδημητρίου. Τη συζήτηση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παράσχος, ενώ θα μιλήσουν ο Συγγραφέας Καθηγητής Νiyiazi Kizilyrűek και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου.
Πληροφορίες στο τηλ.: 22894305.