12/9/14

Επίδοση διαπιστευτηρίων του νέου Πρέσβη της Δημοκρατίας στη Φινλανδία

Επίδοση διαπιστευτηρίων
του νέου Πρέσβη της Δημοκρατίας στη Φινλανδία

Ο νέος Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Φινλανδία κ. Ευάγγελος Σάββα επέδωσε χθες τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της Φινλανδίας κ Sauli Niinistö σε επίσημη τελετή που έγινε στην Προεδρική κατοικία στο Ελσίνκι.
Επιδίδοντας τα διαπιστευτήρια του ο κ. Σάββα διαβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη προς τον Φινλανδό Πρόεδρο και τον λαό της χώρας, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για τη στάση αρχών που τηρεί διαχρονικά η Φινλανδία στο Κυπριακό και για τη μακροχρόνια συμμετοχή της χώρας στην Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο. Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που ακολούθησε, ο κ Niinistö συνεχάρη τον νέο Πρέσβη και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι σχέσεις των δύο κρατών, οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η κρίση στην Ουκρανία, οι οικονομικές εξελίξεις στον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα στα μέλη της ευρωζώνης, και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Ο κ. Niinistö ευχήθηκε ευόδωση των προσπαθειών στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται για την επίλυση του Κυπριακού το συντομότερο δυνατό.
Ο Πρέσβης κ. Σάββα υπογράμμισε με τη σειρά του τη συνεχιζόμενη προσήλωση της κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, η οποία να βασίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να ευθυγραμμίζεται με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και αξίες. Τόνισε εξάλλου τη δέσμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας για περαιτέρω σύσφιγξη των διμερών σχέσεων σε διάφορους τομείς, περιλαμβανομένων αυτών του τουρισμού και των επενδύσεων, προς αμοιβαίο όφελος των δύο χωρών και των λαών τους.
____________