26/8/14

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε
τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, αρμόδιο για θέματα απόδημου Ελληνισμού κ. Κυριάκο Γεροντόπουλο, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στην 25 η Συνεδρία του Κεντρικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ) και της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ). Τον κ. Γεροντόπουλο συνόδευαν ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Βασίλης Παπαϊωάννου και υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.
Κατά τη συνάντηση, ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τη στασιμότητα στις συνομιλίες, εξαιτίας της πάγια αδιάλλακτης στάσης της τουρκικής πλευράς. Ο κ. Ομήρου υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να αναβαθμιστεί ο ρόλος του ειδικού απεσταλμένου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό, κυρίως σε ό,τι αφορά τη συμβατότητα της λύσης με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Ο κ. Γεροντόπουλος, αναφερόμενος στους άρρηκτους δεσμούς και τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, καταδίκασε την αρνητική στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό, η οποία, όπως ανέφερε ο Έλληνας Υφυπουργός, αν επιθυμεί να συνεχίσει την ενταξιακή της πορεία στην Ένωση, επιβάλλεται να αλλάξει τη στάση της.
Ακολούθως, οι δύο αξιωματούχοι επαναβεβαίωσαν εκατέρωθεν τη σύμπνοια θέσεων και απόψεων στο Κυπριακό και τον πολύ σημαντικό ρόλο που Αθήνα και Λευκωσία διαδραματίζουν στην ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. Αντηλλάγησαν, τέλος, απόψεις για το οικονομικό σκηνικό στις δύο χώρες.