9/5/14

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Ανώτερο Αντιπρόεδρο της εταιρείας Halliburton


 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε απόψε, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Ανώτερο Αντιπρόεδρο της εταιρείας Halliburton για την περιοχή Ευρώπης – Αφρικής, κ. Mark Richard, τον οποίο συνόδευε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης.


Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού είπε: «Καλωσορίζω την εταιρεία στην Κύπρο. Είναι με μεγάλη χαρά που δεχόμαστε στο νησί μας Κύπρο μια τόσο σημαντική εταιρεία για να δραστηριοποιηθεί στις υποστηρικτικές υπηρεσίες έρευνας υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ. Η παρουσία μιας τέτοιας εταιρείας είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης για την Κύπρο και τις προοπτικές της, για την κυπριακή οικονομία, κάτι που χρειαζόμαστε πάρα πολύ.

Η συζήτηση άρχισε εδώ και αρκετούς μήνες και είχε εμπλακεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και σήμερα είχαμε την ευτυχή κατάληξη να προχωρούμε με τους σχεδιασμούς του Οργανισμού για παρουσία του στο νησί».

Ερωτηθείς ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «η ανάπτυξη βραχυπρόθεσμα θα έρθει από αυτού του είδους δραστηριότητες. Ένα άλλο παράδειγμα είναι και το πλοίο που προσάραξε στο λιμάνι Λεμεσού πριν μερικές μέρες. Και αυτό είναι υποστηρικτικές δραστηριότητες». Πρόσθεσε ότι «το ίδιο ισχύει και για κάποια άλλα πράγματα, τα οποία ευελπιστούμε να ανακοινώσουμε σύντομα».

Από την πλευρά του ο κ. Richard είπε ότι «είναι με χαρά που βρισκόμαστε εδώ για να αρχίσουμε τις δραστηριότητες μας και να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας και την Κύπρο στις συνεχιζόμενες προσπάθειες για ανεύρεση πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεσόγειο».

Ευχαρίστησε την Κυβέρνηση «για την τεράστια βοήθεια και φιλοξενία που μας παρείχε στο να μας βοηθήσει να αρχίσουμε εδώ και ελπίζουμε να είναι η απαρχή πολλών καλών χρόνων που έρχονται».
 
Ερωτηθείς ανέφερε ότι η βάση της εταιρείας θα είναι στη Λάρνακα, ενώ σε ερώτηση για το πόσα άτομα θα προσληφθούν στην Κύπρο για τους σκοπούς των δραστηριοτήτων της εταιρείας, είπε ότι "αυτό θα εξαρτηθεί από τις ανταγωνιστικές προσφορές που θα κερδίσει η εταιρεία". Πρόσθεσε ωστόσο ότι «θα είναι αρκετά σημαντικός αριθμός κάποια στιγμή».