9/5/14

Ορίστηκε συνεδρία της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων της ΚΣΣΕ και του Κοινοβουλευτικού Δικτύου για την εκστρατεία «Ένα στα Πέντε»





Ορίστηκε συνεδρία της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων της ΚΣΣΕ


και του Κοινοβουλευτικού Δικτύου για την εκστρατεία «Ένα στα Πέντε»


Η Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων, Υγείας και Αειφόρου Ανάπτυξης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) και το Κοινοβουλευτικό Δίκτυο για την Πάταξη της Σεξουαλικής Βίας και Εκμετάλλευσης Ανηλίκων, γνωστό ως  «Ένα στα Πέντε», θα συνεδριάσουν την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, 12 και 13 Μαΐου 2014, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στη Λευκωσία, μετά από σχετική πρόκληση της Βουλής των Αντιπροσώπων. Στις συνεδρίες, θα συμμετάσχουν μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στην ΚΣΣΕ, σαράντα βουλευτές-μέλη της Συνέλευσης από είκοσι έξι χώρες μέλη του Οργανισμού, καθώς και εμπειρογνώμονες από άλλους διεθνείς οργανισμούς. Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου.

Στο πλαίσιο της συνεδρίας της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων, Υγείας και Αειφόρου Ανάπτυξης, θα εξεταστεί το ζήτημα των βέλτιστων υπηρεσιών για τον καρκίνο του μαστού, θέμα για το οποίο είναι Εισηγήτρια εκ μέρους της Επιτροπής η Βουλευτής κα Στέλλα Κυριακίδου. Για το ίδιο θέμα, θα παρέμβει με σχετική εισήγησή της, η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, δρ Χριστίνα Γιαννάκη. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, αναμένεται να ανανεωθεί, εξάλλου, η θητεία της κας Κυριακίδου ως Γενικής Εισηγήτριας της ΚΣΣΕ για τα Παιδιά.
           
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, κ. Ιωνάς Νικολάου, θα μιλήσει για το θέμα των φιλικών προς το παιδί δικαστικών διαδικασιών, ενώ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Ανδρέας Ασσιώτης θα παρουσιάσει το θέμα της θέσπισης ενός νέου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου.

Το Κοινοβουλευτικό Δίκτυο για την προώθηση της εκστρατείας «Ένα στα Πέντε», θα ασχοληθεί την Τρίτη, 13 Μαΐου, με το θέμα των καλύτερων πρακτικών στοιχειοθέτησης και δίωξης υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Στις εργασίες θα συμμετάσχουν, εκτός από τους βουλευτές-συνδέσμους της εκστρατείας στις χώρες μέλη του Οργανισμού, εκπρόσωποι της Γενικής Εισαγγελίας, της Αστυνομίας και του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Δημοκρατίας καθώς και εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών.  

----------------------------