9/5/14

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης Συμμετέχει σε Συνέδριο για την Ανάπτυξη των Αγροτικών Περιοχών της Ευρώπης, στην Αυστρία

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος
κ. Νίκος Κουγιάλης Συμμετέχει σε Συνέδριο για την Ανάπτυξη των Αγροτικών Περιοχών της Ευρώπης, στην Αυστρία

Τη σημασία της ενίσχυσης των αγροτικών περιοχών και ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας στις εθνικές οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών, υπογράμμισε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης, σε ομιλία του στο πλαίσιο του συνεδρίου με θέμα “Rural areas have a future”, το οποίο πραγματοποιείται σήμερα, στο Τιρόλο της Αυστρίας.
Κοινός στόχος πρέπει να είναι η ενδυνάμωση της αγροτικής οικονομίας αναπτύσσοντας τις αγροτικές περιοχές της ΕΕ και αυτό εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε τις πιέσεις που δέχεται η ευρωπαϊκή γεωργία, ανέφερε ο κ. Υπουργός. Τόνισε δε ότι το κυριότερο στοιχείο της αγροτικής οικονομίας σήμερα αποτελεί η απασχόληση και πρωταρχικός μας στόχος πρέπει να είναι η διατήρηση αλλά και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην ύπαιθρο για όλους, νέους και μεγαλύτερους, άνδρες και γυναίκες, τόσο στη γεωργία αλλά και σε άλλους παρεμφερείς κλάδους, όπως η μεταποίηση και η προσφορά υπηρεσιών. Βασικό εργαλείο στα χέρια μας, ανέφερε ο κ. Υπουργός, αποτελεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης μέσα από το οποίο μπορούν να δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα για την επίτευξη των στόχων μας. Ο κ. Κουγιάλης έκανε, επίσης, αναφορά στη διατήρηση και ανάπτυξη της οικογενειακής μορφής γεωργίας η οποία, όπως τόνισε, πρέπει να υποστηριχθεί μέσω της παροχής εκπαίδευσης, συμβουλευτικών υπηρεσιών αλλά και πρόσβασης σε χρηματοδότηση στους γεωργούς μας.
Στο περιθώριο του συνεδρίου ο κος Κουγιάλης είχε ξεχωριστές διμερείς επαφές με τους ομολόγους του Υπουργούς Γεωργίας, της Γερμανίας, Αυστρίας, Σλοβενίας και Βουλγαρίας.