12/2/13

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Χωρίου και Νήσου 12/02/2013


Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση στο γραφείο του με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου κ. Γιαννάκη Γεωργίου και εκπροσώπους της κοινότητας Πέρα Χωρίου και Νήσου, στην παρουσία του Βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων – Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργου Περδίκη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το αίτημα των κατοίκων της κοινότητας για μετακίνηση εργοστασίου χλωρίνης και εργοστασίου παραγωγής χρωμάτων και βερνικιών. Ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι το Υπουργείο Γεωργίας έχει προχωρήσει σε επιθεωρήσεις στο εργοστάσιο παραγωγής χλωρίνης οι οποίες επιβεβαιώνουν την μη ορθή διαχείριση των αποβλήτων του και για τον λόγο αυτό έχει ζητήσει ποινική δίωξη για έκδοση διατάγματος αναστολής των εργασιών του. Όπως είπε, έχει οριστεί δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση στις 20 Μαρτίου και τόνισε ότι το εργοστάσιο δεν μπορεί να παραμείνει και να συνεχίζει τις εργασίες του στην περιοχή όπου βρίσκεται σήμερα.

Σε σχέση με τα παράπονα για μόλυνση του περιβάλλοντος από τη λειτουργία του εργοστασίου παραγωγής χρωμάτων και βερνικιών και το αίτημα για μετακίνησή του, ο κ. Αλετράρης αναφέρθηκε στις επιθεωρήσεις που ξεκίνησαν και στις υποδείξεις που έχουν γίνει στο εργοστάσιο από το Τμήμα Περιβάλλοντος από τον περασμένο Σεπτέμβριο αναφορικά με την ορθή διαχείριση των αποβλήτων του. Δόθηκαν συστάσεις στο εργοστάσιο, σημείωσε, ώστε να μεταφέρει τα απόβλητά του στη Βαθιά Γωνιά, αλλά η αξιολόγηση δεν έχει ολοκληρωθεί και συνεχίζεται από το Τμήμα Περιβάλλοντος. Στόχος μας είναι η επιβολή της νομοθεσίας, η προστασία του περιβάλλοντος και συνεπώς η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, κατέληξε.