24/1/13

Η Υπουργός Υγείας διέταξε έρευνα για περιστατικό που αφορά την Γυναικολογική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου 24/01/2013


Έρευνα διέταξε η Υπουργός Υγείας κα Ανδρούλα Αγρότου μετά την επιστολή που έλαβε από παραπονούμενη ασθενή, η οποία κατήγγειλε ότι δεν έτυχε του ενδεδειγμένου χειρισμού κατά την εξέταση της από ιατρούς της Γυναικολογικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου. Η παραπονούμενη, όπως ανέφερε η κα Υπουργός, κατήγγειλε ότι οι γιατροί είχαν προβεί σε λάθος διάγνωση σε ότι αφορά την εγκυμοσύνη της.

Η κα Αγρότου επιβεβαίωσε παράλληλα ότι αμέσως μετά την παραλαβή της επιστολής επικοινώνησε με την παραπονούμενη.

Ο λειτουργός ο οποίος θα διενεργήσει την έρευνα, σημείωσε η κα Αγρότου, θα καταγράψει τα γεγονότα προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον προκύπτουν πειθαρχικά παραπτώματα. Τόνισε δε ότι ζήτησε την ολοκλήρωση της έρευνας μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, το αργότερο.

Ερωτηθείσα κατά πόσον θα υπάρξουν κυρώσεις για τους γιατρούς σε περίπτωση που διαπιστωθούν πειθαρχικά παραπτώματα, η κα Υπουργός ξεκαθάρισε ότι εάν αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας πως οι γιατροί ενήργησαν με τον δέοντα τρόπο, θα εφαρμοστεί ο νόμος περί Δημόσιας Υπηρεσίας.

Κληθείσα να αναφερθεί σε δύο άλλες καταγγελίες που αφορούν την Γυναικολογική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου, ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διοικητικές έρευνες. Δόθηκε μάλιστα εντολή για επίσπευση και ολοκλήρωση των διαδικασιών το συντομότερο δυνατό.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά πόσον οι καταγγελίες αφορούν τον ίδιο γιατρό η κα Αγρότου σημείωσε πως δεν θα ήταν σωστό να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο πριν από την ολοκλήρωση της έρευνας.