19/10/12

Χαιρετισμός του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας, Προέδρου της Βουλής κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου κατά την επίσκεψη στη Βουλή παιδιών με ειδικές ικανότητες στο πλαίσιο του Ραδιομαραθωνίου 19/10/2012

Αγαπητοί μας φίλοι,
Καλωσορίσατε στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η σημερινή σας επίσκεψη στη Βουλή έχει καταστεί πλέον θεσμός, όπως είναι και ο Ραδιομαραθώνιος, εδώ και δύο δεκαετίες, η ιδέα του οποίου γεννήθηκε πριν από 22 χρόνια με πρωτοβουλία μιας ομάδας συντακτών του Ράδιο Σούπερ. Από τότε μέχρι και σήμερα ο Ραδιομαραθώνιος αποτελεί μία από τις κορυφαίες φιλανθρωπικές δράσεις στη χώρα μας.
Χιλιάδες είναι οι εθελοντές που αγκαλιάζουν κάθε χρόνο τις εκδηλώσεις του Ραδιομαραθωνίου και δεκάδες χιλιάδες οι συμπολίτες μας που ανταποκρίνονται στον ιερό αυτό σκοπό, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι «Μόνο η αγάπη μπορεί».
Στη διάρκεια αυτής της πορείας επιτεύχθηκε κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Πρώτα από όλα, η αντίληψη που επικρατούσε για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες πριν από 22 χρόνια έχει ανατραπεί, έχοντας αφενός ως αποτέλεσμα την ευαισθητοποίηση όλων μας, αλλά και την οικονομική και ηθική στήριξη χιλιάδων συμπολιτών μας, ιδρυμάτων και φορέων. Επιπρόσθετα, έχουμε αντιληφθεί πλέον τι πραγματικά σημαίνει “άνθρωποι με ειδικές ικανότητες” και έχουμε όλοι μας υποκλιθεί στον μοναδικό τρόπο με τον οποίο φωτίζετε σπουδαίες αξίες της ζωής: τη διαφορετικότητα, την αξιοπρέπεια, τον σεβασμό στον συνάνθρωπο. Γι αυτούς τους λόγους αυτή η πορεία της ανιδιοτελούς προσφοράς δεν μπορεί να έχει τέλος, όπως δεν έχει τέλος ούτε και η αγάπη μας για εσάς.
Θα ήθελα και φέτος να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας στους συνδιοργανωτές της μεγάλης αυτής γιορτής της αγάπης, το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, τη Λαϊκή Τράπεζα, τη Διαχειριστική Επιτροπή, καθώς και σε όλους όσοι συμβάλλουν εθελοντικά στην ενδυνάμωση αυτού του θεσμού.
Κλείνοντας, αγαπητοί μου φίλοι, απευθυνόμενος προς εσάς ειδικότερα, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Βουλή θα βρίσκεται πάντοτε εδώ για οτιδήποτε χρειαστείτε, ώστε να γίνεται η ζωή σας όλο και πιο όμορφη και να είστε σε θέση να προσφέρετε στην κοινωνία όλα όσα πολύτιμα διαθέτετε.