19/10/12

Πολιτιστική εκδήλωση της Πρεσβείας της Κύπρου στη Βιέννη στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης 19/10/2012

Στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ η Κυπριακή Πρεσβεία στη Βιέννη διοργάνωσε στις 16 Οκτωβρίου πολιτιστική εκδήλωση στην Αυστριακή Ακαδημία Επιστημών. Η εκδήλωση περιλάμβανε συναυλία με τη συμμετοχή δύο διακεκριμένων Κύπριων καλλιτεχνών, του πιανίστα και συνθέτη Σάββα Σάββα και του βαρύτονου Κύρου Πατσαλίδη.

Ο Σάββας Σάββα ερμήνευσε έργα του εμπνευσμένα από την κυπριακή μουσική παράδοση, μερικά από τα οποία με τη συνοδεία αυστριακού κουαρτέτου εγχόρδων. Το πρόγραμμα εμπλούτισε ο Κύρος Πατσαλίδης με την ερμηνεία κυπριακών παραδοσιακών τραγουδιών, αλλά και συνθέσεων των σύγχρονων Κυπρίων δημιουργών Γιώργου Κάρβελου και Μιχάλη Χριστοδουλίδη, με τη συνοδεία του Σάββα Σάββα στο πιάνο.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Άνω Βουλής κ. Georg Keuschnigg, Πρέσβεις και εκπρόσωποι του Διπλωματικού Σώματος και των Διεθνών Οργανισμών που εδρεύουν στη Βιέννη, εκπρόσωποι της Αυστριακής Κυβέρνησης και μέλη της ελληνικής και κυπριακής παροικίας της Αυστρίας.


Σε χαιρετισμό του ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστρία κ. Κώστας Παπαδήμας του τόνισε ότι η Κύπρος αδιαμφισβήτητα συγκαταλέγεται στις κοιτίδες του ευρωπαϊκού πολιτισμού, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έχει θέσει τον πολιτισμό ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της. Ο πολιτισμός, ανέφερε, ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο που διανύουμε, η οποία χαρακτηρίζεται από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας, προωθεί την ανεκτικότητα και την αλληλεγγύη, την πολυπολιτισμικότητα και τη γνώση.


Ακολούθως ο Πρέσβης παρέθεσε δεξίωση στην οποία παρευρέθηκαν οι επίσημοι προσκεκλημένοι, εκπρόσωποι της ομογένειας και οι συντελεστές της εκδήλωσης.