21/9/12

Δηλώσεις της Υπουργού Εξωτερικών κας Ερατώς Κοζάκου-Μαρκουλλή 21/09/2012


Το ένταλμα σύλληψης εναντίον του Ερκάν Αρικλί ισχύει και η Κυβέρνηση θα προβεί σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα έτσι ώστε να εκτελεστεί το ένταλμα, είπε σήμερα η Υπουργός Εξωτερικών κα Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Υπουργό Διεθνών Σχέσεων της Νοτίου Αφρικής, η κα Κοζάκου Μαρκουλλή, ερωτηθείσα για το θέμα που αφορά τον καταζητούμενο Ερκάν Αρικλί, είπε
: «Μέχρι στιγμής όλες οι ενέργειες έγιναν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και από την Αστυνομία, διότι έτσι είθισται. Πρόκειται για ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης και η Αστυνομία μαζί με το Υπουργείο Δικαιοσύνης προέβησαν σε όλες τις κατάλληλες ενέργειες για να συλληφθεί ο καταζητούμενος.

Από εκεί και πέρα, η Κιργισία δεν είναι ένα από τα φιλικότερα κράτη προς εμάς. Δυστυχώς, έχουν πάρα πολύ στενές σχέσεις με την Τουρκία και είναι όχι μόνο ατυχές, αλλά και απαράδεκτο το ότι αφέθηκε ελεύθερος.


Εμείς θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και σε όλα τα διαβήματα προς την Κυβέρνηση της Κιργισίας. Έχουμε παράλληλη διαπίστευση από τη Μόσχα. Το ένταλμα ισχύει και ευχόμαστε ότι η σύλληψη θα μπορεί να γίνει σε ένα πιο φιλικό έδαφος, ούτως ώστε να μπορέσει να εκτελεστεί το ένταλμα»
.