21/9/12

Πιστοποιητικά απορίας σε Κύπριους φοιτητές των ΑΕΙ/ΤΕΙ της Ελλάδας 21/09/2012

Η Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων του Υπουργείου Οικονομικών ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις για έκδοση Πιστοποιητικών Απορίας σε φοιτητές που σπουδάζουν σε Δημόσια Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας για το φετινό ακαδημαϊκό έτος 2012/13.


Σημειώνεται ότι τα εν λόγω πιστοποιητικά απορίας εκδίδονται για να υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους φοιτητές στις αρχές των ΑΕΙ/ΤΕΙ στα οποία φοιτούν για σκοπούς δωρεάν σίτισης. Τονίζεται ότι κάθε Εκπαιδευτικό Ίδρυμα έχει την απόλυτη εξουσία έγκρισης ή απόρριψης των αιτήσεων και ενδέχεται αν κρίνει σκόπιμο να απαιτήσει πρόσθετα ή συμπληρωματικά δικαιολογητικά από τους αιτητές.

Δικαιούχοι πιστοποιητικών απορίας είναι Κύπριοι φοιτητές πτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου οι οποίοι εμπίπτουν στις ακόλουθες κατηγορίες:

(i) Παιδιά οικογενειών τριών παιδιών και άνω που λαμβάνουν επίδομα τέκνου τουλάχιστον για ένα τέκνο από το Υπουργείο Οικονομικών.

(ii) Παιδιά οικογενειών των οποίων το ετήσιο ακαθάριστο εισόδημα με βάση βεβαίωση του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων δεν υπερβαίνει τις:
- €23.500 για τις οικογένειες με ένα εξαρτώμενο παιδί,
- €27.000 για τις οικογένειες με δύο εξαρτώμενα παιδιά,
- €27.800 για τις οικογένειες με δύο εξαρτώμενα παιδιά φοιτητές που φοιτούν σε ξεχωριστές πόλεις ή χώρες.
(iii) Παιδιά οικογενειών που λαμβάνουν Δημόσιο Βοήθημα από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας σύμφωνα με τη Νομοθεσία περί Δημόσιων Βοηθημάτων.
(iv) Παιδιά τα οποία μέχρι το 18ο έτος της ηλικίας τους βρίσκονταν υπό τη Νομική φροντίδα της Διευθύντριας Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.
(v) Παιδιά που θεωρούνται εξαρτώμενα, με βάση τον περί Ανακουφίσεως Παθόντων Νόμο 114/88.
(vi) Παιδιά εγκλωβισμένων.
(vii) Παιδιά Ελληνοποντίων.

Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τα πιστοποιητικά απορίας περιέχονται στο έντυπο Π.Α.3 του Υπουργείου Οικονομικών. Έντυπα αιτήσεων Π.Α.3 διατίθενται από την Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων του Υπουργείου Οικονομικών, το Γραφείο Εξυπηρέτησης στο Υπουργείο Οικονομικών, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, τα Γραφεία Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου στο Παραλίμνι και μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Οικονομικών στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.mof.gov.cy.

Τα Πιστοποιητικά Απορίας θα ταχυδρομούνται στη διεύθυνση που δηλώνει ο αιτητής.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στο τηλέφωνο 22804000.