2/8/12

Ο Υπουργός Άμυνας προήδρευσε Υπουργικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ουσιοεξάρτησης στην Εθνική Φρουρά 02/08/2012

Η κοινή προσπάθεια και ο συντονισμός με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος της ουσιοεξάρτησης στην Εθνική Φρουρά είχε ως στόχο σύσκεψη Υπουργικής Επιτροπής, της οποίας προήδρευσε ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Υπουργός Υγείας κ. Σταύρος Μαλάς μαζί με εκπροσώπους των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης με τον Διευθυντή του Υγειονομικού της Εθνικής Φρουράς, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος, η Εκτελεστική Γραμματέας και μέλη του Αντιναρκωτικού Συμβούλιου.
Κατά τη σύσκεψη διαπιστώθηκε η άψογη συνεργασία του Υπουργείου της Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς με το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο, στη βάση του Μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ τους για υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης και καταστολής της χρήσης ναρκωτικών στην Εθνική Φρουρά. Παράλληλα τέθηκαν οι βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη των δράσεων και της συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών ενώ μελετήθηκε η προώθηση περαιτέρω μέτρων στους χώρους της Εθνικής Φρουράς.
Ο Υπουργός Άμυνας κατά τη συνάντηση ανέφερε ότι η μάστιγα των ναρκωτικών στο στράτευμα αντικατοπτρίζει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυπριακή κοινωνία στο σύνολό της. Ο κ. Ηλιάδης τόνισε ότι το Υπουργείο Άμυνας και η Εθνική Φρουρά συμμετέχουν δυναμικά στον αγώνα προστασίας των εθνοφρουρών από τις ουσίες εξάρτησης ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άριστη συνεργασία που υπάρχει με το Αντιναρκωτικό Συμβουλίου, το οποίο με τις γνώσεις και την πείρα των μελών του καθοδηγεί για εξεύρεση καταλληλότερων μεθόδων αντιμετώπισης του φαινομένου.
Τέλος, διατύπωσε την αποφασιστικότητα και τη βούληση του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΦ για την ουσιαστική αντιμετώπιση τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και καταστολής του προβλήματος της ουσιοεξάρτησης στη στρατευμένη νεολαία μας.