2/8/12

Απάντηση του Υπουργού Εμπορίου κ. Νεοκλή Συλικιώτη σε σημερινή ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών για τους υδρογονάνθρακες 02/08/2012

Αναφορικά με σημερινή ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, όπου αφήνονται αιχμές για ελλιπή ενημέρωση των κομμάτων για τα θέματα υδρογονανθράκων, θα ήθελα να επισημάνω τα ακόλουθα:

Από τις νανθράκων. Μια συνεργασία που επιβάλλεται να υπάρχει μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων λόγω της ζωτικής σημασίας που το θέμα αυτό έχει για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου, αλλά και της αναγκαιότητας η διαχείριση του τομέα των υδρογονανθράκων να είναι συνετή και να έχει συνέχεια.
Με πρωτοβουλία δική μου συναντήθηκα στις 23 Μαρτίου, στο Υπουργείο, με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, κ. Λευτέρη Χριστοφόρου, για μια πρώτη γενική ενημέρωση γύρω από επείγοντα ζητήματα, κυρίως στον τομέα της ενέργειας. Ακολούθησε η συμμετοχή μου για συζήτηση των προτεραιοτήτων του Υπουργείου σε ειδική συνεδρία της Επιτροπής στις 5 Απριλίου, μήνας κατά τον οποίο πραγματοποίησα επίσης, μετά από σχετικές οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, κύκλο ενημερωτικών επαφών με τα κοινοβουλευτικά κόμματα για τα θέματα των υδρογονανθράκων. Συγκεκριμένα, συναντήθηκα στις 11 Απριλίου με τις ηγεσίες του ΔΗΚΟ και του ΔΗΣΥ, στις 18 Απριλίου με την ηγεσία του ΑΚΕΛ και στις 25 Απριλίου με τις ηγεσίες του Ευρωπαϊκού Κόμματος, της ΕΔΕΚ και του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.
Στη συνέχεια, αμέσως μετά τη λήξη του Β’ Γύρου Αδειοδότησης, στις 16 Μαΐου, ενημέρωσα τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων για όλες τις εξελίξεις. Επίσης, τηρώντας τη δέσμευσή μου προς την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου για ανά δίμηνο ενημέρωση των μελών της στα θέματα του τομέα των υδρογονανθράκων, στις 21 Ιουνίου παρευρέθηκα σε σχετική συνεδρία της Επιτροπής.
Είναι, λοιπόν, προφανές ότι η ενημέρωση για τα θέματα υδρογονανθράκων που υποσχέθηκα είναι και συνεχής και πλήρης καθόλη τη διάρκεια των πέντε μηνών που βρίσκομαι στο Υπουργείο.πρώτες μέρες της ανάληψης των καθηκόντων μου ως Υπουργός Εμπορίου, στις 20 Μαρτίου 2012, επιδίωξα να έχω συνεχή επαφή και συνεργασία με τα κοινοβουλευτικά κόμματα για τα θέματα των υδρογο