2/8/12

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τον Οίκο Αξιολόγησης Standard and Poorʼs 02/08/2012

Οι Standard and Poorʼs, όπως και οι υπόλοιποι Οίκοι Αξιολόγησης, στις διάφορες αξιολογήσεις που κάνουν στην κυπριακή οικονομία είτε απόλυτα είτε κυρίως, επαναλαμβάνουν το στοιχείο της έκθεση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος στην ελληνική οικονομία, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του το απόγευμα στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στεφάνου ερωτηθείς είπε ότι "ο Οίκος Αξιολόγησης Standard and Poorʼs, όπως και οι υπόλοιποι Οίκοι Αξιολόγησης, στις διάφορες αξιολογήσεις που κάνουν στην κυπριακή οικονομία είτε απόλυτα είτε κυρίως, επαναλαμβάνουν το στοιχείο της έκθεση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος στην ελληνική οικονομία ως το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η οικονομία. Αυτό επαναλαμβάνεται και σήμερα στην αξιολόγηση των Standard and Poorʼs.

Σημειώνει κατά λέξη ότι, ʽη Κύπρος ακόμη και με την επίσημη βοήθειαʼ, εννοείται από το Μηχανισμό Στήριξης, πιστεύουμε ότι η Κυβέρνηση θα παραμείνει σε αδύναμη δημοσιονομική θέση λόγω του τραπεζικού συστήματος που δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθει χωρίς την υποστήριξη της Κυβέρνησης ως αποτέλεσμα της έκθεσής του στην Ελλάδαʼ.

Αυτή ήταν η βασική διαπίστωση του Οίκου Αξιολόγησης και απαντά σε όλους εκείνους που θέλουν να αποκρύβουν το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία και τα προβλήματα, ασφαλώς, που είτε ενισχύει είτε προκαλεί αυτό το βασικό θέμα στην κυπριακή οικονομία».