26/6/12

Εγκαίνια των καινούριων εγκαταστάσεων του Ερευνητικού Κέντρου Θαλάσσιας Υδατοκαλλιέργειας Κύπρου στο Μενεού 26/06/2012



Το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών, του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι την Πέμπτη, 28 Ιουνίου, στις 10.00 π.μ., ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης θα τελέσει τα εγκαίνια των καινούριων κτηριακών εγκαταστάσεων του Ερευνητικού Κέντρου Θαλάσσιας Υδατοκαλλιέργειας, στο Μενεού.


Το Ερευνητικό Κέντρο Θαλάσσιας Υδατοκαλλιέργειας Κύπρου (ΕΚΘΥΚ) αποτελεί κέντρο βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας με σκοπό την περαιτέρω αειφόρο ανάπτυξη της θαλάσσιας υδατοκαλλιέργειας στην Κύπρο. Για τον σκοπό αυτό το ΕΚΘΥΚ λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ του ακαδημαϊκού και εμπορικού τομέα στον κλάδο της υδατοκαλλιέργειας, δημιουργώντας έτσι ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ κυβερνητικών, ακαδημαϊκών και εμπορικών εταίρων.
Συγκεκριμένα, οι στόχοι του ΕΚΘΥΚ είναι η διαφοροποίηση των προϊόντων παραγωγής της υδατοκαλλιέργειας με την εισαγωγή νέων ειδών, η συνεργασία και υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα και η εκπαίδευση και πρακτική εργασία φοιτητών και προσωπικού μονάδων υδατοκαλλιέργειας.