26/6/12

Χαιρετισμός του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου στη δημοσιογραφική διάσκεψη της CYTA για τη στήριξη που προσφέρει στην Κυπριακή Προεδρία 26/06/2012

Είμαστε πλέον πολύ κοντά στην έναρξη της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Ο χρόνος πια μετριέται σε ώρες.
Στη μεγάλη αυτή προσπάθεια της χώρας μας να επιτύχει μια πολύ καλή Προεδρία συμβάλλουν, εκτός από τους πολιτειακούς θεσμούς και τη Δημόσια Υπηρεσία, αριθμός χορηγών με σημαντική συνεισφορά στην οργάνωση του σημαντικού αυτού εγχειρήματος. Οι χορηγοί στηρίζουν την Κυπριακή Κυβέρνηση προσφέροντας υπηρεσίες και προϊόντα που καλύπτουν οριζόντιες ανάγκες για την ομαλή διοργάνωση όλων των δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Προεδρίας. Θεωρώ ότι αυτή η εμπειρία της αξιοποίησης χορηγών που εγκαινιάζεται ουσιαστικά με την προσπάθεια προετοιμασίας και διεξαγωγής της Κυπριακής Προεδρίας θα συνεχίσει και στο μέλλον γιατί πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο θεσμό που αποβαίνει προς αμοιβαίο όφελος του κράτους και των χορηγών.
Ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους χορηγούς κατέχει η CYTA που είναι και ο μοναδικός πλατινένιος χορηγός της Κυπριακής Προεδρίας.
Η προσπάθεια όλων μας είναι να έχουμε μια αποτελεσματική και αξιοπρεπή Προεδρία υπό τις ομολογουμένως δύσκολες συνθήκες που διέρχεται τόσο η Ευρώπη όσο και ο τόπος μας. Το θέμα ευρωπαϊκή Προεδρία είναι υπόθεση όλων και όχι μόνο της Πολιτείας ή της Δημόσιας Υπηρεσίας, την οποία με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω για το τεράστιο έργο που έχει επιτελέσει στο στάδιο της προπαρασκευής και για τον ενθουσιασμό με τον οποίο προετοιμάζεται να ριχθεί στο εξάμηνο της Προεδρίας.
Δεν είναι μυστικό ότι η CΥΤΑ είναι ο κορυφαίος παροχέας ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής επικοινωνίας στην Κύπρο. Μέσα από μισό αιώνα λειτουργίας, η CYTA έχει συμβάλει στην ανάδειξη της Κύπρου σε τηλεπικοινωνιακό κόμβο στην περιοχή, ενώ είναι γνωστή για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει.
Έχοντας αξιοποιήσει τις τεχνολογικές εξελίξεις και τη σύγκλιση των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής, η CΥΤΑ παρέχει ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων υπηρεσιών και λύσεων τηλεπληροφορικής.
Ως εκ τούτου ήταν φυσιολογικό για το κράτος να προσφύγει στη CYTA για τις ανάγκες της ιστοσελίδας της Κυπριακής Προεδρίας, από τον σχεδιασμό που με μεγάλη επιτυχία ανέλαβε η θυγατρική εταιρεία της CYTA, Emporion Plaza, ως τη συντήρηση και την ασφάλεια της ιστοσελίδας και γενικά όλο το τεχνικό μέρος της διαχείρισης και λειτουργίας της ιστοσελίδας.
Το γεγονός ότι υπήρξε αυτή η πολύ ουσιαστική βοήθεια από τη CYTA στο θέμα της ιστοσελίδας που είναι ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία για την επιτυχή διεξαγωγή μιας Προεδρίας, αλλά και η μεγάλη συμβολή της στον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό των εργασιών της Προεδρίας, έχει διευκολύνει κατά πολύ το κράτος να προχωρήσει στον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό του εξαμήνου της Προεδρίας.
Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι τη στιγμή αυτή είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε αλλά και να φέρουμε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία το πολύ μεγάλο και πολύπλοκο έργο της διεξαγωγής μιας Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.
Αυτό δεν είναι εύκολο εγχείρημα για κανένα κράτος. Πόσο μάλλον για μια μικρή χώρα όπως είναι η Κύπρος, με ένα μικρό δημόσιο τομέα και υπό τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της εποχής.
Είμαστε περήφανοι γιατί εν μέσω μεγάλων δυσκολιών έχουμε καταφέρει με σκληρή δουλειά και αυταπάρνηση αλλά και τον ενθουσιασμό όλων των εμπλεκομένων να βρισκόμαστε σε τέτοιο βαθμό ετοιμότητας που να έχουμε αποσπάσει τον έπαινο του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όλων των πολιτικών ομάδων στο Ευρωκοινοβούλιο, αξιωματούχων της ΕΕ και όχι μόνο.
Κλείνοντας, θέλω να επισημάνω και να τονίσω τα ακόλουθα:
Η CYTA, που υπήρξε πάντα δίπλα στην Κυπριακή Δημοκρατία από την ίδρυση της μέχρι σήμερα, δεν θα μπορούσε να απέχει από μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του τόπου. Τη στιγμή που θα αναλάβει με περηφάνια και επάρκεια την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η CYTA, ως πλατινένιος χορηγός και η θυγατρική της εταιρεία Emporion Plaza, ως μέγας χορηγός, ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη προθυμία στο κάλεσμα της Πολιτείας για να στηρίξουν με τον επαγγελματισμό και την αξιοπιστία που τις χαρακτηρίζει την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.
Παραχώρησαν όλες τις απαραίτητες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και προϊόντα με στόχο να συμβάλουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό στην επιτυχή και ασφαλή διεξαγωγή της Προεδρίας.
Τα στελέχη της με θέρμη και ενθουσιασμό δούλεψαν για αρκετούς μήνες, συστηματικά και ακούραστα, σε στενότατη συνεργασία με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και τη Γραμματεία της ευρωπαϊκής Προεδρίας –και ιδιαίτερα με τους δημόσιους λειτουργούς που έχουν επιφορτισθεί με το έργο της προετοιμασίας της Προεδρίας- για να είμαστε σήμερα έτοιμοι ως κράτος να αναλάβουμε την 1η Ιουλίου με αυτοπεποίθηση τη δύσκολη και εξόχως σημαντική πρόκληση της Προεδρίας.
Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε προς όλα τα στελέχη της CYTA και της Emporion Plaza. Προς το Συμβούλιο, τους διευθυντές, τα στελέχη αλλά και το τεχνικό προσωπικό, που μοιράζονται το όραμά μας να δώσουμε στον τόπο μας την ευκαιρία να πραγματοποιήσει αυτό που πιστεύουμε ότι θα είναι μια από τις πετυχημένες Προεδρίες του Συμβουλίου της ΕΕ.

Εμείς, οι άμεσα εμπλεκόμενοι με την προετοιμασία και τη διεξαγωγή της Προεδρίας, νιώθουμε διπλή σιγουριά και αυτοπεποίθηση όταν γνωρίζουμε ότι έχουμε δίπλα μας συνοδοιπόρους στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουμε, αξιόπιστους και ικανούς συνεργάτες όπως είναι η CYTA.