26/6/12

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη στο Τουρνουά Ποδοσφαίρου της Εθνικής Φρουράς για την Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στα Ναρκωτικά, στη Λακατάμια 26/06/2012


Να μη μεταδοθεί πριν τις 6 μ.μ.

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που χαιρετίζω τη σημερινή τελική φάση του τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργανώνει η Διεύθυνση Υγειονομικού ΓΕΕΦ σε συνεργασία με το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ενάντια στα Ναρκωτικά.


Το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι πλέον υπαρκτό και σοβαρό στην κυπριακή κοινωνία και ιδιαίτερα ανάμεσα στη νεολαία. Ο κίνδυνος βρίσκεται και εντός των πυλών των στρατοπέδων.
Η Πολιτεία και η κοινωνία μας οργανώνονται και αντιδρούν με προγράμματα συμβουλευτικά, απεξάρτησης, με κέντρα άμεσης πρόσβασης, με προγράμματα για οικογένειες, θεραπευτικά κέντρα και πολλούς άλλους τρόπους. Κυβερνητικές Υπηρεσίες και μη κυβερνητικές οργανώσεις υπό την στρατηγική καθοδήγηση και τον συντονισμό του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου οργανώνουν τις αντιστάσεις, την άμυνα και την αντεπίθεση ενάντια στην ολέθρια χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών.
Το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΦ συμμετέχουν δυναμικά σ’ αυτή τη μεγάλη κοινωνική συμμαχία με τη Διεύθυνση Υγειονομικού να έχει τη βασική ευθύνη και καθοδήγηση στον αγώνα προστασίας των εθνοφρουρών μας ενάντια στην εξάρτηση, τη φθορά, τον θάνατο.
Η συνεργασία του ΓΕΕΦ/Διεύθυνση Υγειονομικού με το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του δρα Γεωργίου είναι εξαίρετη και παραγωγική. Τους ευχαριστούμε θερμά. Οι πύλες των στρατοπέδων έχουν ανοίξει και η ανεμπόδιστη επικοινωνία λειτουργεί αποτελεσματικά. Οι συνεργάτες μας του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου με τις γνώσεις και την πείρα τους μας καθοδηγούν για να βρούμε τις κατάλληλες μεθόδους να αντιμετωπίσουμε τον ύπουλο εχθρό των ναρκωτικών.
Θερμά, επίσης, ευχαριστούμε το ΚΕΝΘΕΑ για τη σημαντική αρωγή του στο έργο μας και για την παραχώρηση στην Εθνική Φρουρά των δύο εκλεκτών ψυχολόγων που μόλις προσλήφθηκαν.
Τις τελευταίες εβδομάδες η Εθνική μας Φρουρά ανέδειξε την περιβαλλοντική της διάσταση με το πρώτο πιστοποιημένο πράσινο στρατόπεδο στον χώρο της ΕΕ. Ανέδειξε, επίσης την αθλητική της διάσταση με την παράδοση ανακαινισμένων σύγχρονων εγκαταστάσεων για τη διαμονή των επίλεκτων αθλητών μας που υπηρετούν τη θητεία τους.
Σήμερα η Εθνική Φρουρά αναδεικνύει το κοινωνικό της πρόσωπο, μέσα από τον αγώνα, την έγνοια, τη φροντίδα και το ενδιαφέρον για τη στρατευμένη νεολαία μας ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών.
Η άθληση, η υγιής και δημιουργική απασχόληση των νέων μας είναι υψηλή προτεραιότητα της Εθνικής Φρουράς και μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο διοργανώνεται και ο σημερινός αγώνας.
Συγχαρητήρια στα στελέχη και τους οπλίτες που συμμετέχουν στους αγώνες και καλή επιτυχία σε όλους. Συγχαρητήρια στην ηγεσία του ΓΕΕΦ και τη Διεύθυνση Υγειονομικού. Όλοι μαζί τιμούν την Εθνική Φρουρά, τιμούν την αποστολή της, τιμούν την κοινωνία μας.