8/6/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας συνεχίζει σήμερα τις επαφές του στη Μάλτα, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας, επικεφαλής κυπριακής αντιπροσωπείας που απαρτίζουν η Υπουργός Εξωτερικών κα Ερατώ-Κοζάκου Μαρκουλλή, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Βάσος Σιαρλή, ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο Πρέσβης της Κύπρου στη Μάλτα, με έδρα τη Ρώμη, κ. Λεωνίδας Μαρκίδης.

Κατά τη σημερινή, δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του στη Μάλτα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η συνοδεία του θα επισκεφθούν την εντός τειχών μεσαιωνική πόλη Μεντίνα (Mdina), γνωστή και ως η «Σιωπηλή Πόλη», η οποία παλαιότερα υπήρξε η πρωτεύουσα της Μάλτας, και θα συναντηθούν με τον Δήμαρχο κ. Peter Sant Manduca.
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Lawrence Gonzi, με τον οποίο θα έχει κατʼ ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες. Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου του Προέδρου Χριστόφια και του Πρωθυπουργού της Μάλτας. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας που θα παραθέσει ο Πρωθυπουργός κ. Gonzi.
Το απόγευμα ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν από τη Βαλέτα, για την Κύπρο.