8/6/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Μάλτας 08/06/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας είχε το μεσημέρι κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Μάλτας κ. Lawrence Gonzi, στο Πρωθυπουργικό Γραφείο (Auberge de Castille) στη Βαλέτα.


Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, συνοδευόμενος από την κυπριακή αντιπροσωπεία, έφθασε στις 12μ (τοπική ώρα) στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρωθυπουργός της Μάλτας και στη συνέχεια υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών του Πρωθυπουργικού Γραφείου.


Στο βιβλίο επισκεπτών, ο Πρόεδρος Χριστόφιας έγραψε τα ακόλουθα: «Εκ μέρους της Κυβέρνησης και του λαού της Κυπριακής Δημοκρατίας και εμού προσωπικά εκφράζω εγκάρδιες ευχές για πρόοδο και ευημερία για το λαό της Μάλτας. Θα ήθελα, επίσης, να εκφράσω χαρά και ευγνωμοσύνη για την πρόσκληση από τον Πρωθυπουργό κ. Lawrence Gonzi να επισκεφθούμε αυτή την όμορφη χώρα.


Η επίσκεψη αυτή είναι απόδειξη των εξαίρετων σχέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Μάλτας, τόσο στο διμερές επίπεδο όσο και εντός της ΕΕ, καθώς και της δέσμευσής μας να διευρύνουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας σε όλους τους τομείς».


Αργότερα ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο Μαλτέζος Πρωθυπουργός παρακάθισαν σε εικοσάλεπτη κατ' ιδίαν συνάντηση. Μετά τη συνάντηση ακολούθησε η έναρξη των διευρυμένων συνομιλιών μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον κ. Gonzi.