8/6/12

Ο Υπουργός Γεωργίας θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Αλιείας, στο Λουξεμβούργο 08/06/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Αλιείας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου, στο Λουξεμβούργο.
Κύριο θέμα του Συμβουλίου είναι η αναθεωρημένη έκδοση της πρότασης της Προεδρίας για τη νομοθετική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής (ΚΑλΠ) με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για μια γενική προσέγγιση. Επίσης, θα συζητηθεί η κοινή οργάνωση αγοράς για τα προϊόντα αλιείας και υδατοκαλλιέργειας.
Τέλος, η Προεδρία θα παρουσιάσει στο Συμβούλιο την Έκθεση Προόδου σχετικά με την εξέταση της νομοθετικής πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας.
Μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Υπουργός θα έχει συνάντηση με την Ευρωπαία Επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κα Μαρία Δαμανάκη, στις 12 Ιουνίου, στο Λουξεμβούργο και με τους Εισηγητές των προτάσεων της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, στις 13 Ιουνίου, στο Στρασβούργο.