8/6/12

Συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας με τη Διευθυντική Ομάδα του ΚΟΑΠ 08/06/2012


Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση με τον Επίτροπο κ. Κώστα Πετρίδη, τον Βοηθό Επίτροπο κ. Χρίστο Μαυροκορδάτο και τη διευθυντική ομάδα του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ), στα Κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού, στη Λευκωσία.


Κατά τη συνάντηση ανταλλάγησαν απόψεις σχετικά με τη συνεργασία των Αναδόχων Οργανισμών στους οποίους έχει παραχωρηθεί η παρακολούθηση κάποιων Μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 και οι αρμοδιότητες των οποίων εκτελούνται υπό την εποπτεία του ΚΟΑΠ. Η διευθυντική ομάδα εξέφρασε, επίσης, την εισήγηση για δημιουργία μιας κοινής πλατφόρμας πληροφοριών μεταξύ ΚΟΑΠ, Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης και Συμβουλίου Αμπελοοινικών Προϊόντων σε σχέση με τον καθορισμό των εκτάσεων που προσμετρώνται για τις επιδοτήσεις.
Τέλος, ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε για τη μεγάλη επιτυχία που είχε φέτος το σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για τις επιδοτήσεις των αγροτών καθώς και για τα προβλήματα ενοικίασης χώρων στέγασης των Γραφείων του Οργανισμού στις άλλες επαρχίες.