2/6/12

Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ισπανία μίλησε για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ σε εκδήλωση στη Zaragoza 02/06/2012

O Πρέσβης της Κύπρου στην Ισπανία κ.Αντώνης Τουμαζής μετέβη προχθές στη Zaragoza πρωτεύουσα της Αυτόνομης Επαρχίας της Αραγωνίας, όπου μίλησε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ.
Η εκδήλωση με θέμα «Η Κύπρος στην ΕΕ» οργανώθηκε με πρωτοβουλία του καθηγητή του Πανεπιστημίου της
Zaragoza Στέλιου Σταυρίδη σε συνεργασία με την τοπική Κυβέρνηση της Επαρχίας Αραγωνίας και με άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα. Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Γρανάδας, Μόσχος Μορφακίδης με θέμα «Πολιτιστική συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ισπανίας», ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Χιρόνα Αντρέας Κυριάκου με θέμα «Η κυπριακή οικονομία, το ευρώ και η παγκόσμια οικονομική κρίση» και ο Στέλιος Σταυρίδης με θέμα «Η ΕΕ και το κυπριακό πρόβλημα».
Πριν την εκδήλωση ο Πρέσβης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τις αρχές της πόλης. Στο παλάτι Αλχαφερία, έδρα της Τοπικής Βουλής, έγινε δεκτός από την Α’
Αντιπρόεδρό της κα Rosa Plantagenet–Whyte . Ακολούθως είχε συναντήσεις με την Πρόεδρο της Αραγωνίας κα Luisa Fernanda Rudi και άλλους αξιωματούχους.