2/6/12

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε τη Γενική Κυβερνήτη της Αυστραλίας 01/06/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα τη Γενική Κυβερνήτη της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας κα Quentin Bryce, η οποία πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια. Την κα Bryce συνόδευαν ο Ύπατος Αρμοστής της Αυστραλίας στην Κύπρο κ. Trevor Peacock, ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στην Αυστραλία κ. Γιάννης Ιακώβου καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη του Γραφείου της.

Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκαν εκατέρωθεν οι φιλικοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών, περιλαμβανομένων των Κοινοβουλίων τους. Έγινε δε αναφορά στα κοινά στοιχεία που συνδέουν Κύπρο και Αυστραλία και εδράζονται, μεταξύ άλλων, στη συμμετοχή των δύο χωρών στην Κοινοπολιτεία και στην έντονη παρουσία και συμμετοχή της κυπριακής ομογένειας σ’ όλες τις πτυχές της πολιτικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής στην Αυστραλία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε την κα Bryce για την παρούσα φάση του κυπριακού προβλήματος, καθώς και για την επικείμενη ανάληψη της εξάμηνης Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κύπρο.

Η κα Bryce επανέλαβε, με τη σειρά της, τη στήριξη της Αυστραλίας στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για εξεύρεση λύσης του κυπριακού προβλήματος. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι η Κύ