2/6/12

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας 02/06/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας είπε σήμερα ότι ο ίδιος ανέμενε πως θα δεχθεί ομοβροντία από τα πολιτικά κόμματα για τα όσα ανέφερε χθες στη συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας πως αυτό πλέον είναι το σύνηθες.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, ο Πρόεδρος Χριστόφιας, αναφερόμενος στη συνεδρία, που είχε ως θέμα τις προεδρικές εκλογές, είπε ότι «ο προβληματισμός συνεχίζεται» και πρόσθεσε «δεν νομίζω να είναι και παράξενο γιατί μπορεί να πω άποψη ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος σε μια συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου για τις εξελίξεις που αφορούν τις προεδρικές εκλογές. Το κάνω και θα το κάνω».

Σε ερώτηση εάν εισηγήθηκε στο Πολιτικό Γραφείο κάποιο όνομα σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «δεν συζητούνται ονόματα αυτή την στιγμή».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχουν δημοσιεύματα πως ο ίδιος εισηγήθηκε στο ΑΚΕΛ ονόματα προηγουμένως, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε: «Δεν συνηθίζω να καθοδηγούμαι από δημοσιεύματα».

Κληθείς να σχολιάσει την ομοβροντία των κομμάτων σε σχέση με τα όσα ανέφερε κατά τη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε: «Εσείς περιμένατε ότι δεν θα δεχθώ ομοβροντία; Εγώ το περίμενα. Αφού είναι το σύνηθες αυτό, είναι παράδοση πλέον. ʽΤίποτε καλό δεν λέει ή κάνει ο Χριστόφιαςʼ και όλοι οι άλλοι, συλλήβδην σαν μια χορωδία επαναλαμβάνουν τον εαυτό τους. Ας κρίνει ο κόσμος».

Ερωτηθείς αν είναι «εις και μόνος», όπως αναφέρει τίτλος δημοσιεύματος σημερινής εφημερίδας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε ότι «αυτό είναι πολύ ανόητο»


.