25/10/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αγία Έδρα 25/10/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας έφθασε χθες βράδυ στη Ρώμη, όπου σήμερα αρχίζει τη μονοήμερη επίσημη επίσκεψη του στην Αγία Έδρα, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Έλση Χριστόφια.

Το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤʼ
, και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Καρδινάλιο Tarcisio Bertone Γραμματέα του Κράτους (Πρωθυπουργός της Αγίας Έδρας).

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα πραγματοποιήσει επίσημη κρατική επίσκεψη στο κυρίαρχο Τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας, όπου θα τύχει υποδοχής και θα συναντηθεί με τον Πρίγκιπα και Μέγα Μάγιστρο (Πρόεδρο) του Τάγματος
Fra Mathew Festing και τον Μέγα Καγκελάριο και Υπουργό Εξωτερικών του Τάγματος Jean Pierre Mazery.

Κατά την επίσκεψη του στο Τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας θα πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή παρασημοφόρησης του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Πρίγκιπα του Τάγματος με το Περιδέραιο του Τάγματος των Ιπποτών, καθώς και τελετή παρασημοφόρησης του Πρίγκιπα από τον Πρόεδρο Χριστόφια.


Το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στα Κεντρικά Γραφεία της Κοινότητας Αγίου Αιγιδίου, όπου θα έχει συνάντηση με τα στελέχη της Κοινότητας.


Στις επαφές του τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν η Υπουργός Εξωτερικών κα Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αγία Έδρα κ. Γιώργος Πουλίδης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Χρίστος Χριστοφίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.