19/1/12

* Η Υπουργός Εμπορίου προήδρευσε σύσκεψης της Συμβουλευτικής Επιτροπής Καταναλωτών *Ακούστε Ζωντανά / www.euro- Vouli.net-Live Radio

19/01/2012

Η Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κα Πραξούλα Αντωνιάδου Κυριακού προήδρευσε σήμερα, στο Υπουργείο, σύσκεψης της Συμβουλευτικής Επιτροπής Καταναλωτών, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των οργανώσεων καταναλωτών και επιχειρήσεων, των εργοδοτικών οργανώσεων, των συντεχνιών και άλλων ενδιαφερομένων μερών.



Στη σύσκεψη συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν τους Κύπριους καταναλωτές και τις οργανώσεις τους. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή εξέτασε θέματα όπως το επίπεδο του πληθωρισμού, τα Παρατηρητήρια Τιμών και γενικότερα η παρακολούθηση των τιμών που διεξάγει το Υπουργείο, οι τιμές των καυσίμων και η παρακολούθησή τους, η άνοδος των επιτοκίων και άλλα.

Κατά την εποικοδομητική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε ανταλλάγησαν απόψεις για βελτίωση των εργαλείων που τίθενται στη διάθεση του καταναλωτή, με στόχο να μπορεί να πραγματοποιεί έξυπνες και συμφέρουσες αγορές. Παράλληλα, αποφασίστηκε όπως οι συμμετέχοντες πραγματοποιήσουν πρόσθετες συναντήσεις με την Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Εμπορίου, ώστε να εξεταστούν λεπτομερώς όλες οι εισηγήσεις που υποβλήθηκαν, πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον του Κύπριου καταναλωτή.