20/4/16

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά τη συνάντηση με τον Τ/Κ ηγέτη

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας
μετά τη συνάντηση με τον Τ/Κ ηγέτη


Έχουν γίνει βήματα προόδου στις συνομιλίες, είπε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο από το χώρο διεξαγωγής των συνομιλιών για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ερωτηθείς για τη συνάντησή του με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι «νομίζω ήταν μια καλή συνάντηση σήμερα. Έχουν γίνει βήματα προόδου και αυτό είναι πάρα πολύ ικανοποιητικό.

Ερωτηθείς αν οι συναντιλήψεις έγιναν συγκλίσεις, ο Πρόεδρος είπε «όχι το σύνολο, κάποιες έγιναν».

Σε ερώτηση αν διαπιστώνει διαφοροποίηση στη στάση του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας λόγω και των εξελίξεων στα κατεχόμενα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε «όχι, αντιθέτως».

Τέλος, ερωτηθείς πόσο σημαντική είναι η επίσκεψη άλλης κας Νιούλαντ στην Κύπρο και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο διεθνής παράγοντας φαίνεται να επιθυμεί πάση θυσία τη διατήρηση του μομέντουμ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «αυτό που θέλουμε εμείς δεν είναι το μομέντουμ, είναι η λύση. Μια λύση που να γίνεται αποδεκτή, που να απαντά άλλης ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων και, βεβαίως, που δεν θα παραγνωρίζει εκείνες των Τουρκοκυπρίων. Το θέμα είναι οι ανησυχίες άλλης μιας πλευράς να μην επηρεάζουν τα δικαιώματα άλλης άλλης».