20/4/16

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Η λιτότητα βλάπτει σοβαρά την υγεία και σε κάποιες περιπτώσεις οδηγεί σε απώλεια ανθρώπινων ζωών

Το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την πολιτική σκληρής λιτότητας, ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας, αφού οι επιπτώσεις της σε αυτό τον τομέα είναι τραγικές για χιλιάδες συμπολίτες μας.
Θεωρούμε εγκληματική κάθε απόπειρα ωραιοποίησης της κατάστασης στο τομέα αυτό από τους κυβερνώντες, αφού για πολλούς οικονομικά δυσπραγούντες συμπολίτες μας, οι λίστες αναμονής έχουν ήδη γίνει λίστες θανάτου. Το υπερπολύτιμο αγαθό της υγείας από δικαίωμα που έπρεπε να ήταν για όλους, εξελίσσεται σταθερά σε προνόμιο για ολοένα και λιγότερους προνομιούχους.
Απαίτηση της κοινωνίας, την οποία προτάσσει το ΑΚΕΛ εδώ και καιρό, είναι όπως τα €330εκ. λιγότερα που αυτή η κυβέρνηση ξόδεψε για την υγεία την τελευταία τριετία για να φτιάχνει μαξιλάρια λιτότητας, να τα επιστρέψει πίσω στην δημόσια υγεία για να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες που υφίστανται. Να τα επιστρέψει πίσω στην κοινωνία με την αναδιοργάνωση και αναβάθμιση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, στο πλαίσιο της αυτονόμησης τους.
Να τα επιστρέψει πίσω στην κοινωνία εφαρμόζοντας το ΓΕΣΥ, το οποίο φρόντισε να το βάλει στον πάγο επειδή απέτυχε να επιβάλει το πολυασφαλιστικό και να φεσώσει με €300εκ. ετησίως τους πολίτες για τα κέρδη των ασφαλιστικών εταιρειών. 
20/04/2016