16/3/16

Ο Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με την Υπουργό Διασποράς της Αρμενίας

Ο Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε
με την Υπουργό Διασποράς της Αρμενίας

 
Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου συναντήθηκε σήμερα με την Υπουργό Διασποράς της Αρμενίας κα Hranush Hakobian, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Αρμενίας στην Κύπρο.
 
Κατά τη συνάντηση, ο Επίτροπος Προεδρίας ενημέρωσε την Υπουργό Διασποράς της Αρμενίας για τις ενέργειες και τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλονται από την Κυβέρνηση, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, για τη διατήρηση και την ανάδειξη του πολιτισμού, της θρησκείας και της ιστορίας της θρησκευτικής ομάδας των Αρμενίων, τονίζοντας ότι αποτελούν ισότιμο και αναπόσπαστο τμήμα της κοινωνίας της Κύπρου.
 
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην περαιτέρω προώθηση και ενδυνάμωση της συνεργασίας σε θέματα διασποράς και ιδιαίτερα στην προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων, μέσω ενίσχυσης της πολυεπίπεδης συνεργασίας με το αρμενικό λόμπυ στα σημαντικά κέντρα λήψης αποφάσεων ανά τον κόσμο.
 
Για την επίτευξη του πιο πάνω στόχου συμφωνήθηκε η ετοιμασία και υπογραφή ενός Μνημονίου Συναντίληψης, το οποίο θα περιλαμβάνει κοινές δράσεις και στόχους για την εμβάθυνση της συνεργασίας των ανά τον κόσμο Ομογενειακών Οργανώσεων, με τη στήριξη των Κυβερνήσεων των δύο χωρών. Δέσμευση των δύο μερών είναι το Μνημόνιο Συναντίληψης να υπογραφτεί το συντομότερο δυνατόν στην Αρμενία.
 
Επιπρόσθετα, συμφωνήθηκε να διερευνηθεί η πιθανότητα τριμερούς συνάντησης μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Αρμενίας, για τον περαιτέρω συντονισμό και των τριών χωρών σε θέματα διασποράς και με απώτερο στόχο την αναβάθμιση της υφιστάμενης συνεργασίας.
___________