9/1/14

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού με εκπροσώπους των Συνδέσμων Ιδιωτικών Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης





Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, συνάντηση μεταξύ του  Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου και των εκπροσώπων του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΑΣΙΣΤΕ) και του Συνδέσμου Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης Κύπρου (ΣΙΑΕΚ). Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ιδιωτικές Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΙΣΤΕ) ως επακόλουθο της μείωσης του αριθμού των αλλοδαπών φοιτητών τα τελευταία χρόνια.  




Κύριο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε το πάγιο αίτημα των ΙΣΤΕ για διαφοροποίηση  των διαδικασιών παραχώρησης θεώρησης / άδειας εισόδου υποψήφιων αλλοδαπών φοιτητών για φοίτηση σε Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κύπρο.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, αναγνωρίζοντας τη συμβολή των Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον τόπο μας και κατανοώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, επανέλαβε προς τους εκπροσώπους των συνδέσμων ότι καταβάλλονται και αναλαμβάνονται οι αναγκαίες πρωτοβουλίες σε συμφωνία με τα υπόλοιπα Υπουργεία για επίλυση των προβλημάτων αυτών.

____________