9/1/14

Ο Πρόεδρος της Βουλής θα δεχθεί αντιπροσωπία της ECON του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου



Aντιπροσωπία μελών της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) θα γίνει αύριο το πρωί δεκτή από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου (ώρα 10.15). Η επίσκεψη της εν λόγω αντιπροσωπίας στην Κύπρο, από 9 ως 11 Ιανουαρίου 2014, πραγματοποιείται εξ ιδίας πρωτοβουλίας, στο πλαίσιο περιοδείας της σε χώρες της Ευρωζώνης
που βρίσκονται σε προγράμματα χρηματοδοτικής στήριξης και με σκοπό την ετοιμασία έκθεσης, με θέμα τη λειτουργία της Τρόικας.  Η αντιπροσωπία αποτελείται από τους εισηγητές της έκθεσης κ.κ. Othmar Karas (Αντιπρόεδρο του ΕΚ - Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) και Liêm Hoang Ngoc (Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών), καθώς και τα μέλη της Επιτροπής, κ.κ. Nils Torvalds (Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη) και Jurgen Klute (Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά/Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών). Η αντιπροσωπία του ΕΚ θα έχει επίσης κοινή συνάντηση με τους Προέδρους και μέλη των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Οικονομικών και Προϋπολογισμού. 

Την ίδια μέρα, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Κύπρου, ο Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για την πολιτική καταναλωτών κ. Neven Mimica, θα γίνει επίσης δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής (ώρα 12.00) και θα έχει κοινή συνάντηση με τους Προέδρους και μέλη των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής θα προβεί σε δηλώσεις προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μετά τις συναντήσεις του.

_____________