19/6/14

Ο Υπουργός Άμυνας προήδρευσε σύσκεψης για αξιολόγηση των μέτρων Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου 6ης Νοεμβρίου 2013

Ο Υπουργός Άμυνας προήδρευσε σύσκεψης
για αξιολόγηση των μέτρων Απόφασης
του Υπουργικού Συμβουλίου 6ης Νοεμβρίου 2013


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, μετά από πρωτοβουλία του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη, σύσκεψη στο Υπουργείο Άμυνας, με θέμα την αξιολόγηση των μέτρων ελέγχου που αποφασίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 6 Νοεμβρίου 2013 και τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις αρμόδιες Υπηρεσίες που εμπλέκονται στην εφαρμογή της εν λόγω Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου όπως τα Υπουργεία Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Εσωτερικών, Παιδείας και Πολιτισμού και Υγείας, καθώς και εκπρόσωποι από το ΓΕΕΦ, την Αστυνομία Κύπρου, τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, το Τμήμα Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και την Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου.

Κατά τη σύσκεψη εξετάστηκε ο βαθμός υλοποίησης κάθε μέτρου της Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Εντοπίστηκαν οι τομείς όπου υπήρξε ικανοποιητική ή ελλιπής εφαρμογή ή και αδυναμίες στον μηχανισμό συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών για έγκαιρο εντοπισμό ατόμων με προβληματική συμπεριφορά που ανήκουν στην εφεδρεία της Εθνικής Φρουράς και κατέχουν ατομικό οπλισμό.

Τα συμπεράσματα της σύσκεψης θα τύχουν σε βάθος ανάλυσης και επεξεργασίας. Η αντιμετώπιση ανάλογων σοβαρών ζητημάτων απαιτεί ενδελεχή μελέτη και όχι βεβιασμένες κινήσεις κάτω από την πίεση των γεγονότων. Γι’ αυτό τον σκοπό έχει οριστεί νέα σύσκεψη την ερχόμενη Πέμπτη, κατά την οποία όλες οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες θα υποβάλουν γραπτώς:




  1. Ολοκληρωμένα στατιστικά στοιχεία ως προς τον βαθμό υλοποίησης των μέτρων

  1. Συγκεκριμένες εισηγήσεις για βελτίωση διαδικασιών εντοπισμού προβληματικών περιπτώσεων προκειμένου η Εθνική Φρουρά, σε συνεργασία με την Αστυνομία, να προβαίνει άμεσα σε αναστολή χρέωσης ατομικού οπλισμού

  1. Συγκεκριμένες εισηγήσεις για βελτίωση του μηχανισμού συνεργασίας και αλληλοενημέρωσης μεταξύ των αρμοδίων Υπηρεσιών
_____________