20/6/14

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΜΑΡΙΝΑ ΛΕΜΕΣΟΥ

Μια πρωτόγνωρη σε εντυπώσεις ατμόσφαιρα και εικόνες, έζησαν στις 19 Ιουνίου, οι προσκεκλημένοι στα επίσημα εγκαίνια του πιο φιλόδοξου Έργου του νησιού, της Μαρίνας Λεμεσού. Η τελετή εγκαινίων έγινε στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Κατά την έναρξη της τελετής, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Limassol Marina Ltd, κ. Μάριος Ε. Λανίτης, μεταξύ άλλων δήλωσε και τα ακόλουθα:
«Η Μαρίνα Λεμεσού αποτελεί ένα ξεχωριστό και μοναδικό Έργο το οποίο ενισχύει σημαντικά και ουσιαστικά την ανταγωνιστικότητα της Κυπριακής οικονομίας, βελτιώνει περαιτέρω την εικόνα της Κύπρου, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, αναβαθμίζει την περιοχή του ιστορικού κέντρου της Λεμεσού και αποτελεί το έναυσμα για επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή. Η Λεμεσός έχει αποκτήσει μια Μαρίνα υψηλού επιπέδου που όχι μόνο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες μαρίνες του εξωτερικού αλλά αποτελεί σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.»
Αναφερόμενος στις εμπειρίες τις οποίες απεκόμισαν κατά τη διάρκεια σχεδιασμού και υλοποίησης της Μαρίνας Λεμεσού, ανάφερε επίσης ότι: «Η εμπειρία μας μέσα από αυτά τα χρόνια δείχνει την ανάγκη να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τη δημιουργία μιας υπηρεσίας με την φιλοσοφία του “one stop shop”, που θα χειρίζεται τέτοιες επενδύσεις με αποδοτικό τρόπο αποφεύγοντας την γραφειοκρατία.»
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, απηύθυνε χαιρετισμό με τον οποίο εξέφρασε τον θαυμασμό του για το εξαιρετικό αυτό Έργο με την πολυδιάστατη σημασία για τον τόπο μας και συγχάρηκε τους μετόχους της ιδιοκτήτριας εταιρείας: Την εταιρεία Cybarco του Ομίλου Λανίτη, την J&P, J&P Άβαξ και Athena του Ομίλου Ιωάννου & Παρασκευαίδη, τον Όμιλο Φραγκούδη και Στεφάνου, τις εταιρίες CADS και LMDC. Αναφερόμενος επίσης στους συντελεστές του Έργου, τόνισε ότι κατά την διάρκεια των εργασιών ανέγερσης του είχαν «όραμα και αγάπη για το έργο, αλλά και


αφοσίωση, σκληρή δουλειά και υπομονή έχοντας, εξ αρχής, βαθειά πίστη για την επιτυχία μιας τόσο μεγάλης σημασίας και μεγέθους, ανάπτυξης.»
«Θα ήθελα να τονίσω πως όσα ανάφερα πιο πριν για το όραμα, την αφοσίωση, τη σκληρή δουλειά και την επιμονή που χαρακτηρίζουν τους συντελεστές αυτού του εξαίρετου έργου, αποτελούν τη συνταγή για όλες τις προοδευτικές επιχειρήσεις του τόπου μας. Είναι ο πολύτιμος οδηγός της κυπριακής επιχειρηματικότητας, που σε αυτή την δύσκολη οικονομική περίοδο, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας προκειμένου να επαναφέρουμε την Κύπρο μας στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας.»
Μετά τον χαιρετισμό που απεύθυνε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μαζί με τους μέτοχους του Έργου έκαναν τα αποκαλυπτήρια της πλάκας των εγκαινίων, σηματοδοτώντας έτσι και επίσημα την λειτουργία της Μαρίνας Λεμεσού.
Ένα Έργο ορόσημο για την Κύπρο, η Μαρίνα Λεμεσού έχει αλλάξει το πρόσωπο της πόλης και έχει ήδη καθιερωθεί ως ένα από τα πιο ελκυστικά και ξεχωριστά έργα στην Ευρώπη. Με 650 θέσεις ελλιμενισμού για πολυτελή σκάφη αναψυχής μήκους από 8 έως 115 μέτρα, είναι η πρώτη μαρίνα στην Κύπρο με δυνατότητα ελλιμενισμού superyachts. Συνδυάζει πολυτελή διαμερίσματα και προνομιακές επαύλεις με ιδιωτικές θέσεις ελλιμενισμού ή άμεση πρόσβαση στη θάλασσα. Οι πωλήσεις ακινήτων συνεχίζονται με πολύ ικανοποιητικό ρυθμό και έχουν ξεπεράσει μέχρι σήμερα τα €130 εκατομμύρια.
Μετά την άφιξη των πρώτων ιδιοκτητών διαμερισμάτων και των σκαφών αναψυχής, η Μαρίνα Λεμεσού υποδέχεται πια όλο τον κόσμο, ντόπιους επισκέπτες και τουρίστες, προσφέροντας τους μια γεύση του living on the sea. Λειτουργούν ήδη η ψαροταβέρνα Πυξίδα, το Wagamama, το TGI Friday’s, η Pizza Hut, το KFC, το Derlicious, το Caffé Nero, το Hobo Mediterraneo, το Marina Cool Bar, το Café Calma, το Yacht Club και το Crystal Marina Lounge του Ομίλου Breeze. Πολύ σύντομα, θα λειτουργήσουν το εστιατόριο της Carob Mill Restaurants, τα καταστήματα, το spa και το γυμναστήριο.