1/4/14

Έφυγε από τη ζωή ο αρθρογράφος μας Θανάσης Νικολαΐδης

Συγκλονισμένος πληροφορήθηκα τον άδικο και πρόωρο χαμό του Θανάση Νικολαΐδη, καθημερινού αρθρογράφου του Ελληνοκυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων. Προδομένος από την καρδιά του, ο φίλος, ο λογοτέχνης, ο δυναμικός αρθρογράφος της δημοκρατίας έφυγε τόσο άδικα και ξαφνικά.


Όπως πάντα, περίμενα να μου στείλει το καθιερωμένο άρθρο του. Αυτή τη φορά όμως, καθυστέρησε δυο μέρες. Σκέφτηκα πως θα πήγε ίσως εκδρομή και δεν με ειδοποίησε, αν και ποτέ δεν φάνηκε ασυνεπής. Δεν φαντάστηκα πως θα έλειπε για πάντα.
     Αγαπητέ φίλε Θανάση, καλό σου ταξίδι. Κρατάμε τα κείμενά σου, που θα μας θυμίζουν πάντα το ήθος και τη λογοτεχνική σου πένα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει. Το Ελληνοκυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και προσωπικά εγώ, συλλυπούμαστε θερμά τα παιδιά του και την οικογένειά του. Να ζήσετε να τον θυμάστε, όπως θα σε θυμόμαστε όλοι, Θανάση.

Το τελευταίο άρθρο του εδώ: www.vouli.net
                                                                         Βασίλης Μπέτας


Λίγα λόγια για τον Θανάση Νικολαΐδη:
Ο Θανάσης Ιωσ. Νικολαΐδης γεννήθηκε στις Φέρρες Έβρου και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου τέλειωσε το γυμνάσιο και το Πανεπιστήμιο (Φυσικός).

Αποφοίτησε από τη σχολή δημοσιογραφίας Akademie der Griechishen Sprache und Kultur της Γερμανίας

Αρθρογραφεί στην Αυριανή (στήλη «Εν Ολίγοις»), στη Νέα Ελλάδα (στήλη «Et altera pars») και έκανε εκπομπές στην τηλεόραση στο Κανάλι 29. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδας. Κέρδισε το πρώτο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης και το βραβείο αναγνώρισης πνευματικού έργου από Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Έχει εργαστεί επίσης ως φροντιστής, καθηγητής Λυκείου, και έχει έργο ως συνδικαλιστής. Ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά. Ζούσε και εργαζόταν στα Γιαννιτσά.