1/4/14

Η Επίτροπος Αποδήμων και Θρησκευτικών Ομάδων εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στην παρέλαση της Ομογένειας Αμερικής για την 25η Μαρτίου

Η Επίτροπος Αποδήμων και Θρησκευτικών Ομάδων εκπροσώπησε
την Κυβέρνηση στην παρέλαση της Ομογένειας Αμερικής για την 25η Μαρτίου


Η Προεδρική Επίτροπος για θέματα Αποδήμων και Θρησκευτικών Ομάδων, κα Καίτη Κληρίδη, εκπροσώπησε την Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014, την Κυπριακή Κυβέρνηση στους εορτασμούς της Ελληνικής Ομογένειας Αμερικής για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου. Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, κ. Άκης Γεροντόπουλος.

Το πρωί της Κυριακής, η κα Κληρίδη παρέστη στην δοξολογία προς τιμή της ημέρας της ανεξαρτησίας της Ελλάδας που τελέστηκε στον Καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο  και ακολούθως συμμετείχε στην παρέλαση της Ομογένειας στην 5η Λεωφόρο. Τελετάρχες της φετινής παρέλασης ήταν ο δημοκρατικός γερουσιαστής Τσάρλς Σούμερ και ο ομογενής υποψήφιος Πρέσβης στην Νορβηγία Γιώργος Τσούνης.

Κεντρικό σύνθημα της παρέλασης ήταν φέτος η αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο, καθώς συμπληρώνονται τον ερχόμενο Ιούλιο 40 χρόνια από την τουρκική εισβολή στο νησί, ενώ προβλήθηκαν μέσα από μηνύματα στα άρματα και σε πανό όλα τα εθνικά θέματα.

Τη Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014, το βράδυ, η κα Κληρίδη παρέστη σε δεξίωση στην Αστόρια της Νέας Υόρκης που παρέθεσε προς τιμή της η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής και η ΠΣΕΚΑ.

____________