2/4/14

Συμφωνία μεταξύ Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου

Συμφωνία μεταξύ Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας
και Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου


Υπογράφτηκε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών Συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου του Κυπριακού Ιδρύματος Ερευνών για τη Μυϊκή Δυστροφία (ΚΙΕΜΔ). 

Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν τα δύο μέρη αφορά στην ανάθεση από την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΚΙΕΜΔ της διενέργειας των γενετικών εξετάσεων που αφορούν στις ανάγκες του προγράμματος εκταφών στις ελεύθερες περιοχές, που γίνονται εκτός του πλαισίου της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ) και άλλες ανάγκες που προκύπτουν από τις υποχρεώσεις του γραφείου του Εκπροσώπου της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας στη ΔΕΑ για τυποποίηση γενετικού υλικού, στα πλαίσια του προγράμματος της ΔΕΑ.

Την συμφωνία υπέγραψε εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης και εκ μέρους του ΚΙΕΜΔ ο κ. Χρήστος Ηλιάδης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος. 

O Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την βαθύτατη εκτίμηση και τις ευχαριστίες της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΚΙΕΜΔ για την μακρόχρονη προσφορά του Ιδρύματος στις προσπάθειες διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων.  Εξέφρασε παράλληλα ιδιαίτερη εκτίμηση προς τον Διευθυντή του Εργαστηρίου Δικανικής Γενετικής του ΚΙΕΜΔ και την ομάδα του, οι οποίοι από το 1996 προσφέρουν με συνέπεια και επαγγελματισμό τις υπηρεσίες τους στην ιερή υπόθεση της διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων