1/4/14

Συνεχίζεται η «Κυπριακή Άνοιξη» στο Μόναχο







Μετά από μια επιτυχή έναρξη της σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων «Κυπριακή Άνοιξη» στις 21 Μαρτίου 2014 στο γνωστό Πολιτιστικό Κέντρο Gasteig στο Μόναχο, με τον πιανίστα και συνθέτη Σταύρο Λάντσια και τον κοντραμπασίστα Πέτρο Κλαμπάνη, η σειρά συνεχίστηκε το Σάββατο,  29 Μαρτίου 2014,  με το  κοντσέρτο «Echo of silence» (Η ηχώ της σιωπής).

Η αίθουσα μουσικής δωματίου του Gasteig ήταν κατάμεστη. Το κοντσέρτο παρακολούθησαν 200 άτομα.

Οι μουσικοί Γιάννης Μυράλης, σαξόφωνο (Κύπρος), ο Michael Tsalka, πιάνο (Ισραήλ) και ο Μιλτιάδης Παπαστάμου, βιολί (Ελλάδα) επιμελήθηκαν και παρουσίασαν ένα μουσικό πρόγραμμα εδικά για την Κυπριακή Άνοιξη με ένα ευρύ φάσμα έργων, για βιολί, σαξόφωνο και πιάνο. Εκτέλεσαν έργα των Γιώργου Κάρβελλου, Σταύρου Λάντσια, Νίκου Κυπουργού, Ιννας Κουτρουπή, Φάνου Δυμιώτη, Σάββα Σάββα, Μιλτιάδη Παπαστάμου και  Daniel Alcheh.

Αυτό το μοναδικό σύνολο μουσικής δωματίου κατόρθωσε να αναπτύξει ένα συνδυασμό παραδοσιακού και σύγχρονου και πρόσφερε ένα εντυπωσιακό  συνδυασμό ηχοχρωμάτων. Το τρίο χρησιμοποίησε  τις διαφορετικές του μουσικές εμπειρίες από το χώρο της κλασικής μουσικής καθώς και από το χώρο της jazz, pop και παραδοσιακής μουσικής.

Οι εκδηλώσεις της «Κυπριακής Άνοιξης», που διοργανώνει το Πολιτιστικό Γραφείο της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας Βερολίνου, συνεχίζονται μέχρι και τις 12 Απριλίου 2014.

-----------------------

1/4/2014