18/4/13

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος συναντήθηκε με τον Επιτετραμμένο της Γεωργίας 18/04/2013

Εθιμοτυπική συνάντηση είχε σήμερα, στο γραφείο του, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης με τον Επιτετραμμένο της Γεωργίας στην Κύπρο κ. Gaioz Japaridze.

Κατά τη συνάντηση ανταλλάγηκαν απόψεις για τρέχοντα ζητήματα γενικού ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική κρίση που επηρεάζει αυτή την περίοδο την Κύπρο και τις εντατικές προσπάθειες που καταβάλλονται, ώστε η Κύπρος να εξέλθει από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Αναφερόμενος στον τομέα της γεωργίας, ο κ. Υπουργός υπογράμμισε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στήριξή του, μέσα από διάφορες ενέργειες και πρωτοβουλίες.

Ακολούθως, συζητήθηκαν διμερή θέματα που εμπίπτουν στους τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου. Ο κ. Japaridze ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για την αγροτική παραγωγή στη χώρα του και την παραγωγή βιολογικών προϊόντων, καθώς και για την προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση της Γεωργίας για στήριξη των γεωργών, με βασικό στόχο την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης στις αγροτικές περιοχές.

Καταληκτικά, ο κ. Υπουργός επισήμανε ότι προσβλέπει στην περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και των αντίστοιχων Υπηρεσιών της Γεωργίας. Προς τον σκοπό αυτό αποφασίστηκε όπως καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εντοπιστούν και να καταγραφούν από τις δύο πλευρές συγκεκριμένες δράσεις με βάση τις οποίες οι δύο χώρες θα προχωρήσουν σε συνεργασία, κυρίως στους τομείς της γεωργίας και της αλιείας.