3/8/13

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου στην εκδήλωση του ΠΑΣΥΚΑΦ Λάρνακας «Γραμμή Ζωής» 03/08/2013

nα μη μεταδοθεί πριν τις 8.15 μ.μ.

Με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι απόψε ανάμεσά σας για να χαιρετήσω την εκδήλωση «Γραμμή Ζωής» που διοργανώνεται και φέτος για 14η συνεχή χρονιά και έχει καταστεί θεσμός μεταξύ των πλέον σημαντικών κοινωνικών δρώμενων της πόλης και επαρχίας Λάρνακας.

Η επιτυχία της εκδήλωσης όλα αυτά τα χρόνια δεν ήταν τυχαία. Το μεράκι και η σκληρή δουλειά της τοπικής Επιτροπής και των μελών του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων, αλλά και η ευαισθησία του λαού μας για στήριξη προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, έφεραν θεαματικά αποτελέσματα. Χειροπιαστές πράξεις που ανοίγουν παράθυρο αισιοδοξίας στον καθένα που υποφέρει από την επάρατη νόσο. Που φέρνουν χαμόγελο στα πρόσωπα όσων το έχουν ανάγκη και επιζητούν οικονομική ή ηθική στήριξη. Που δίνουν φροντίδα σε ασθενείς και μέλη των οικογενειών τους που συμπάσχουν καθώς και δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουν την προσπάθεια για πλήρη ίαση και ένταξη στην ενεργό δράση.

Παρόμοιες εκδηλώσεις δίνουν ελπίδα και προοπτική στην κοινωνία μας που πασχίζει να επιβιώσει μέσα στα σύννεφα της οικονομικής κρίσης, που δυστυχώς συνοδεύεται από απαισιοδοξία και απαξίωση, κατάπτωση ηθικών αξιών και μειωμένο ενδιαφέρον για τα κοινά, για τον διπλανό, για τον άνθρωπο που υποφέρει και χρειάζεται στήριξη και φροντίδα.

Είμαστε εδώ για να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι ως Πολιτεία και ως κοινωνία έχουμε τη δύναμη και τη θέληση να αντιπαραταχθούμε στα όσα προστάζουν οι σειρήνες της ατομικότητας και της απομόνωσης. Η «Γραμμή Ζωής» δεν είναι και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει κενό σύνθημα. Μια γραμμή χρειάζεται τουλάχιστον δύο σημεία αναφοράς και αν το ένα είναι ο πάσχων συνάνθρωπος, το άλλο πρέπει να είμαστε όλοι εμείς. Όλοι όσοι νοιάζονται και στηρίζουν την προσπάθειά τους. Και αυτή η γραμμή πρέπει να γίνει τόσο ισχυρή έτσι ώστε να μην αποκόπτεται με την πρώτη δυσκολία. Να είναι συνεχής και ευθεία, για άμεση στήριξη. Ζωντανή για να μεταβάλλεται και να προσαρμόζεται στις πραγματικές ανάγκες των ασθενών. Αληθινή για να μετατρέπει την αγάπη σε δύναμη και αγώνα ζωής.

Φίλες και φίλοι,

Μέσα από τις ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σε λίγο, είμαι σίγουρος ότι δοθεί ένα μήνυμα χαράς και ελπίδας. Γιατί η διατήρηση του θείου δώρου της ζωής μέσα σε συνθήκες αξιοπρέπειας είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου, που από τη φύση του είναι αισιόδοξος. Μέσα από τη διασκέδαση, ας προσφέρουμε από το πλεόνασμα και το υστέρημα της καρδιάς μας, ενισχύοντας παράλληλα οικονομικά την όλη προσπάθεια.

Με αυτές τις σκέψεις, θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές της εκδήλωσης και όλους όσοι παρευρίσκονται και στηρίζουν το έργο τους. Εύχομαι κάθε επιτυχία στην εκδήλωσή σας και είμαι σίγουρος ότι η ανταπόκριση του κόσμου θα είναι και εφέτος συγκινητική.

Αρχή