5/6/13

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την Οικονομία

Η πώληση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα ήταν απόφαση της Τρόικας ως προϋπόθεση για να υπογραφεί το Μνημόνιο, είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπαδόπουλος κληθείς να σχολιάσει το θέμα της πώλησης των κυπριακών τραπεζών στο εξωτερικό, το οποίο απασχόλησε χθες τη Βουλή, είπε ότι «τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δεν θα υπήρχε Μνημόνιο αν δεν πωλούνταν τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου, της Λαϊκής Τράπεζας και της Ελληνικής Τράπεζας, στην Ελλάδα. Αυτή ήταν η απόφαση της Τρόικας και αυτήν εφαρμόσαμε».

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις για το θέμα της πώλησης των υποκαταστημάτων των τραπεζών στην Ελλάδα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «έχουμε κατ΄ επανάληψη εκφράσει τη θέση μας για αυτό το θέμα και οποιοδήποτε σχόλιο περιττεύει. Είναι γνωστό και ποιος έκανε τις διαπραγματεύσεις και ποιο ήταν το αποτέλεσμα, αλλά και ποια ήταν η απόφαση από μέρους της Τρόικας για το θέμα αυτό, έτσι ώστε να υπογραφεί Μνημόνιο».